Új telephely és fejezet nyílik

2019.08.30. 14:30

Kiköltözött a hulladékszállító és -gazdálkodó cég Gárdony központjából

Csütörtök délelőtt zajlott a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Kft. új telephelyének avatója.

Palocsai Jenő

Tessely Zoltán (j) kifejezte, biztos abban, hogy az új gazdasági és ipari park további bevételekkel gyarapítja majd Gárdonyt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Zeneszóra gyülekeztek a meghívottak az új telephely térkövének árnyékosabb részein. A tízkor kezdődő esemény Tóth István polgármester köszöntőbeszédével indult, aki elmondta, hogy a korábbi telephelyet teljesen körbeépítette Agárd. Az a kiszolgálóobjektum a hatvanas években épült, és bár onnan is el tudták látni a feladatot, szükség volt a változásra.

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő azzal kezdte beszédét, hogy a választókban erősen él a biztonság iránti vágy. Ilyenkor elsősorban mindenki a vagyonbiztonságra gondol, de ez a terület fejlődött az új kapitányság építésével. Aztán ott van az egészség biztonsága, azt a közeli Szent György Kórház szavatolja. Az anyagi biztonságra is mindig van igény, és ez különösen akkor van meg, ha a település költségvetésére is igaz. A képviselő szerint jól gazdálkodott Tóth István és a testület, és biztos abban, hogy az új gazdasági és ipari park további bevételekkel gyarapítja majd Gárdonyt.

 

A település központjában valóban semmi keresnivalója nem volt már a régi telephelynek, és az ott felszabaduló területre meg is vannak már a tervek. A lakosok számára nagy öröm lesz, ha az elavult, bontásra ítélt épületegyüttes helyén új városközpont épül, ami szép a szemnek, és közben szolgálja a sport és az oktatás fejlődését.

Tessely Zoltán (j) kifejezte, biztos abban, hogy az új gazdasági és ipari park további bevételekkel gyarapítja majd Gárdonyt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke is dicsérte a települést. Az EU-s forrásból megvalósuló beruházást komoly előkészítő és szervező munka előzte meg. Hat sikeres pályázatot tudhat magáénak Gárdony, folytatta Molnár, de nem szabad azt gondolni, hogy ezek a pályázatok, melyeknek együttes összege 1,4 milliárd forint, valamilyen automatizmus útján kerülnek a végső felhasználási helyükre. Hatalmas a verseny a települések között, így tenni kell azért, hogy fejlődjön, szépüljön egy falu vagy egy város.

A beszédeket követően egyszerre megnyílt mind a hat kapu, és felzúgott a három, egyenként 380 lóerős vadonatúj kukáskocsi. A hófehér hulladékszállítók egyikével Tessely és Molnár állt ki a hangárból, sőt egy tiszteletkört is tettek az új telephelyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában