Frissen Fejérből

2022.02.09. 07:05

13. havi nyugdíj: elkezdődik a kézbesítés

Elkészült az 1-es főútról a Szárra vezető bekötőút, amely a több évtized alatt elhasználódott. Az igényes, szép falu népszerű a fiatalok körében is.

Zsohár Melinda

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő tájékoztatott

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Összegyűjtötte a különböző társadalmi csoportokat, s ez esetben a nyugdíjasokat érintő kormányzati támogatásokat a tájékoztatásra, mondta el Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, melyre stílszerűen a régi óvodában, az Ezüst évek nyugdíjas klub otthonában került sor a polgármester, Nagy Norbert jelenlétével.

A szépen felújított, otthonos helyiségben rendszeresen találkoznak a nyugdíjasok, mintegy hatvanan aktív tagok a tavaly negyven éve alakított klubban. Orbán Ferencné Tóvári Anna vezető elmondta, hogy a járvány miatt sajnos, megritkultak a találkozások, de pótolják a kimaradást.

Tessely Zoltán emlékeztetett rá, hogy a sikeres 1998-as fideszes kormányzati ciklus utáni választáson a szavazók a baloldali politikai erők mellett döntöttek, ám nyolc év után kivérzett állapotban kapott felhatalmazást a Fidesz–KDNP az újbóli kormányzásra. A gazdasági válságra hivatkozva elvette az MSZP-s kormány a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, amit most visszakapnak teljes egészében. 

Fokozatosan tervezték a visszaépítését, ám a gazdaság valós teljesítményének köszönhetően február 9-étől a postások elkezdik a nyugdíj kihordását, a számlákra pedig február 11-én utalják a járandóságot, mondta a képviselő. A tavalyi nyugdíjprémiumot is a gazdasági eredmények birtokában kaphatták meg az érintettek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában