Biztonság

2018.07.06. 18:00

Ne váljon áldozattá! Ne engedjen be idegeneket!

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten az áldozattá válás megelőzésére hívja fel a figyelmet.

police.hu

Fotó: Pixabay.com

Az év bármely időszakában előfordulhatnak trükkös lopások és csalások, ezért a Fejér megyei rendőrök a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretében rendszeresen, minden korosztály számára ebben a témában is tartanak bűnmegelőzési tájékoztatókat, előadásokat és szórólapok terjesztésével hívják fel az állampolgárok figyelmét arra, hogy mit tehetnek az áldozattá válás megelőzése érdekében – írja a police.hu.

Az úgynevezett „trükkös” bűncselekményeket jellemzően időskorú sértettek megtévesztésével követik el. A hasonló jogsértések megelőzése érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Váratlanul érkező idegeneket ne engedjen be a lakásába!
  • Idegeneknek ne beszéljen anyagi helyzetéről, életkörülményeiről, ne hangoztassa, amennyiben egyedül él!
  • Ha mégis beenged valakit, lehetőleg úgy tegye, hogy ne egyedül tartózkodjon otthon, hanem hívja át a szomszédot, vagy legyen ott valaki, akiben megbízhat!
  • Lehetőség szerint ne tartson otthon nagy összegű készpénzt!
  • Ha otthon van, akkor is zárja be az utcakaput, a bejárati ajtót!
  • Hasznos, ha idősebb családtagjaival időnként beszélget arról, hogy milyen esetekről olvastak, hallottak, mi lehet a következménye annak, ha a különböző ürüggyel jelentkező idegeneket beengedik.
  • Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy gyanús körülményt észlel, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon!
  • A rendőrség bűnmegelőzési szakembereitől személyesen további tanácsokat és felvilágosítást kérhet. Értékeinek védelme érdekében legközelebb 2018. július 7-én 10 óra és 17 óra között a VI. Családi Repülőnapon, Kisapostagon, továbbá a megyeszékhely közelében 2018. július 14-én 10 óra és 14 óra között a II. Sárszentmihályi Hangok, Színek, Ízek Napján találkozhat a rendőrség munkatársaival.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!