Frissen Fejérből

2022.03.24. 16:00

Székesfehérvári autómosók pénzbedobóit feszítette fel egy sárkeresztúri férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség többrendbeli, minősített lopás bűntette miatt vádat emelt és börtönbüntetést kér arra a férfira, aki autómosók pénzbedobóit feszítette fel a benne lévő apróért.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay.com

A 36 éves sárkeresztúri férfi korábban egy székesfehérvári autómosóban dolgozott, ahová 2020. június 15-én a telep kapujának felfeszítésével betört, és az irodából 62.000,-Ft összegű váltópénzt vitt magával kis címletekben.


 

Ezt követően 2020 júniusa és októbere közötti időben összesen nyolc alkalommal kísérelte meg, illetve feszítette fel különböző székesfehérvári benzinkutak autómosóinak a pénzbedobó szekrényeit, hogy az azokban lévő készpénzt ellopja.Egy esetben 35.000,-Ft körüli, a legtöbb alkalommal pedig 10.000,-Ft körüli összeghez jutott hozzá ily módon.


 

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, valamint az okozott kár megtérítését, illetve vagyonelkobzást is  indítványozott. Az eljárás gyorsítása érdekében az ügyészség arra az esetre, ha a terhelt beismeri a bűncselekmények elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogról, a vádban mértékes indítványt tett. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!