Íme a razzia eredménye

2024.01.23. 12:30

Közel ezren nyomták jobban a gázt a kelleténél

Ismét razzia volt az utakon a múlt héten. Az eredmények jól mutatják, hogy a téli időjárás ellenére sem vették el sokan a gázpedálról a lábukat. A Fejér vármegyei rendőrség tájékoztatójából kiderül, hogy sebességtúllépésből és veszélyes előzésekből sem volt hiány.

Kecskés Zoltán

A következő hetekben is lehet számítani hasonló akcióra az utakon.

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

Az év harmadik hetében a rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a főbb baleseti okok visszaszorítására, különös tekintettel a sebességtúllépésre, a kanyarodási, az előzési és az elsőbbségi szabályok megsértésére és az ittas járművezetésre.

A számok  igen csak elkeserítőek: – Az egyenruhásoknak 136 esetben kellett intézkedniük sebességtúllépés miatt: 85 járművezető helyszíni bírságban, 47 vezető közigazgatási bírságban, 4 sofőr pedig figyelmeztetésben részesült. Megállítás nélküli sebességellenőrzés során összesen 799 járművezetőről készített felvételt a traffipax – tájékoztatott a vármegyei rendőrség, hozzátéve, hogy  az elsőbbség és az előzés szabályait 115-en sértették meg, a kanyarodási és az irányváltoztatási szabályoknak 48-an nem tettek eleget, a követési távolságot pedig 7-en nem tartották be.  

A közösségi oldalra írt bejegyzésükből az is kiderül, hogy az akciójuk során a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 226 esetben intézkedtek, két alkalommal pedig a gyermekbiztonsági rendszer használata nem volt megfelelő. Az egyenruhások 7 nap alatt 19 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!