Vonattal ütközött egy jármű Polgárdinál (Frissítve, helyszíni fotókkal)

Tehergépjárművel ütközött egy vonat a Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében. A helyszínelés a műszaki mentés miatt egy részen szünetel a forgalom, a vasúttársaság pótlóbuszokkal segíti a közlekedést.

Gombor Lili

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér VMKI

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint Szombathelyről a Déli pályaudvarra tartó, Balatonfüredről 11:15-kor továbbindult Kék Hullám InterCityvel ütközött egy tehergépjármű Polgárdi-Ipartelepek állomás közelében. A balesetkor a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – ami várhatóan késő délutánig eltart– szünetel a forgalom Szabadbattyán és Polgárdi-Ipartelepek állomás között, emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt. A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon jelentősen, egy–két órával nőhet az eljutási idő. Rövidebb szakaszon közlekedő és kimaradó járatokra is számítani lehet.

Cikkünket a mentőszolgálat válaszával frissítjük.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér VMKI

Frissítés (14:36)

A katasztrófavédelem közleménye szerint személyszállító vonat és teherautó ütközött augusztus 26-án délben Polgárdi határában, a Polgárdi-Ipartelepek vasútállomásnál, a 72302-es út vasúti átjárójában. A kőzúzalékot szállító teherautó vezetőjét a Fejér vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a polgárdi önkormányzati tűzoltók feszítővágóval szabadították ki az összeroncsolódott járműből. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók a vonatot átvizsgálták. A szerelvényen mintegy kétszáz ember utazott, őket – a rendőrséggel együttműködve – a közeli vasútállomásra kísérték. A műszaki mentés során a tűzoltók áramtalanították a teherautót.

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, Fejér VMKI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!