bátorságpróba

2018.04.04. 18:33

A királylányért küzdöttek a leendő elsősök a Vasváriban

Négy próbán kellett átküzdeniük magukat óvodás fiúknak és lányoknak azért, hogy megleljék Sárkányföldét és a királylányt.

Szanyi-Nagy Judit

A nyolcéves Lora királylányként várta, hogy megmentsék őt az ovisok

Fotó: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A nyakkendőhöz Laczkó Gábor, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója báli cipő helyett váltócipőt húzott. A döntést örömmel fogadták a már vasváris és a leendő iskolás gyermekek, akik – szintén váltócipőben – ujjongva várták a közelgő kalandokat.

 

Ugyanis a Vasváriban meghirdetett bátorságpróbán – amely egyben egy játékos iskolaelőkészítő foglalkozás volt – tanítónénik által összeállított feladatokat kellett teljesíteniük a bátor ifjaknak.

A leendő iskolások csillogó szemekkel figyeltek és hallgatták az instrukciókat
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

A fiatalok felmásztak az Üveghegyre (a bordásfalra), köveket (labdákat) gurítottak és a királylány gyűrűit (hullahopp karikák) gyűjtötték be. Ha kellett, halakat mentettek vagy kúsztak-másztak. Persze itt-ott segítettek nekik a tanítónők: Bankó Eszter, Pázmándi Éva, Tömösy Imréné és Végvári Tamásné.

A nyolcéves Lora királylányként várta, hogy megmentsék őt az ovisok
Fotós: Szanyi-Nagy Judit/ Fejér Megyei Hírlap

Szerencsére a csapat minden tagja sikeresen vette az akadályokat, erről pecsétet is kaptak a menetlevelükbe; a végén pedig megküzdöttek a sárkánnyal, és kiszabadították Lorát, a királylányt. Elképzelhető, hogy a közös kaland az iskolában folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában