Választás 2018

2018.04.09. 00:52

Így nyilatkoztak a Fejér megyei győztesek

23 óra magasságában megérkeztek az első eredmények az idei országgyűlési képviselő-választásról, melyből fölényes Fidesz-KDNP győzelmet láthatunk Fejér megyében.

feol.hu

A Petőfi Kultúrtanszéken várta ki a szavazás eredményét Vargha Tamás és csapata

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Vargha Tamás (Fejér 1.)

Székesfehérvár 1. számú választókörzetében újra a Fidesz-KDNP jelöltje, Vargha Tamás szerzett országgyűlési mandátumot. A szavazatok 83,78 százalékának feldolgozottságánál a leadott voksok 47,9 százalékát kapta meg Vargha Tamás. A Fidesz fehérvári eredményváróján csak éjfél után szólította őt színpadra Cser-Palkovics András polgármester. A régi-új országgyűlési képviselő megköszönte a székesfehérváriak bizalmát, illetve stábja és az önkormányzat segítségét. Vargha Tamás az országos eredmény kapcsán rámutatott, mindezidáig még nem volt arra példa, hogy valamely párt vagy szövetség a harmadik ciklusát is megkezdhesse.

– Magyarország a biztonságra szavazott – jelentette ki, s hozzátette, a választási eredmény üzenet a brüsszeli bürokratáknak, miszerint Európa nem olyan, mint amilyennek ők gondolják, hanem olyan, amilyennek mi, magyarok gondoljuk.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Törő Gábor (Fejér 2.)

Nagyon erős legitimációt ad a magas részvételi arány

Törő Gábor a FIDESZ-KDNP jelöltje Fejér megye 2. választókerületében a szavazatok 54,87 százalékát szerezte meg.

Bebizonyosodott, hogy Magyarország polgárai saját sorsukról maguk szeretnének dönteni. Köszönjük, hogy ilyen sokan elmentek szavazni, ezzel nagyon erős legitimációt adva a következő országgyűlésnek. Külön köszönöm azoknak, akik a kormánypártokra adták voksaikat. Ma közösen megmutattuk, hogy nekünk Magyarország az első!

- nyilatkozta a feol.hu-nak az újraválasztott országgyűlési képviselő a választási eredmény nyilvánosságra hozását követően.

Tessely Zoltán (Fejér 3.)

Tessely Zoltán, Fejér megye 03. választókerületében győztes Fidesz-KDNP

A harmadik választási ciklusban kapott felhatalmazást a folytatásra Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos.

- Van, aki ezt a munkát a rendszerváltás előtt, más a rendszerváltás idején kezdte el, ismét más a kormányváltások idején, s vannak, akik később csatlakoztak hozzánk. Így erősödtünk évről-évre, lépésről-lépésre. Sokat dolgoztunk, sok sikert értünk el – ez büszkeséggel tölthet el mindnyájunkat. De őszintén be kell vallanunk, hogy olyan sok munkát ilyen rövid idő alatt, mint az elmúlt választási kampányban végeztünk, még sohasem.

Forrás: Zsohár Melinda / Fejér Megyei Hírlap

Mi, akik hittünk és hiszünk a demokratikus intézményekben, újabb megerősítést kaptunk, hogy az elvégzett munkának van értelme. Kétségkívül megkérdőjelezhetetlen a választói szándék, amely olyan politikusokba fektette a bizalmát, akiknek hazánk, Magyarország az első. Öröm, hogy újra felhatalmazást kaptunk a munka folytatásához, s ez a határozott kiállás egyben erőt ad nekünk. Köszönöm!

Pintér Tamás (Fejér 4.)

A Fejér megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerületben (Dunaújváros) urnazárásig 64.316 szavazóból 44.201 fő, azaz a szavazók 68,72 százaléka voksolt. A legtöbb szavazat Pintér Tamásra érkezett, aki a rá leadott 18.822 vokssal az összes szavazat 43,01 százalékát szerezte meg. Nem csak a mandátumbecslések, de mint Pintér Tamástól, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjétől megtudtuk, a hozzá az este folyamán korábban már befutott részeredmények is végig bíztatóak voltak. Ahogyan fogalmazott: ő, már mint önkormányzati képviselő is nagyon sokat dolgozott és tett a városért, az ott élőkért, így mindvégig nagyon bízott benne, hogy mindezt ma a választókörzetben élők is pozitívan értékelik majd. Az eredmények szerint ez így is történt: Pintér Tamás a Jobbik egyetlen, egyéniben bejutott képviselője.

Varga Gábor (Fejér 5.)

Varga Gábor: A megkezdett munkát tovább folytatjuk!

Varga Gábor (Fidesz-KDNP), Fejér megye 5. számú választókerületének (Sárbogárd) régi-új országgyűlési képviselője – jelenthető

ki az adatok 77,45 százalékos feldolgozottsága mellett. A leadott szavazatok 56,56 százalékát bírta ekkor.

Az országgyűlési képviselőt 23 óra 20 perckor értük el telefonon.

Varga Gábor országgyűlési képviselő
Fotós: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

– Az első gondolatom a köszöneté – fogalmazta meg Varga Gábor. – Köszönet a családomnak, a választópolgároknak, a csapatomnak! Az emberek felelősen tették le voksukat a jövő mellett. A választókerületben megkezdett munkát tovább folytatjuk – minderre megkaptuk a felhatalmazást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában