Választás 2018

2018.04.09. 20:00

Harmadszor is bizalmat szavaztak a fehérváriak Vargha Tamásnak

Vargha Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje újrázhat, ismét őt küldték a parlamentbe Fejér megye 1. számú választókerületének szavazópolgárai.

Majer Tamás

A Petőfi Kultúrtanszéken várta ki a szavazás eredményét Vargha Tamás és csapata

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Mit jelent ez az újabb győzelem a politikai pályafutásában?

– Óriási megtiszteltetés, hogy a fehérváriak harmadszor is bizalmat szavaztak. Nem az én személyem a fontos, országgyűlési képviselőnek lenni nem magányos repülés, hanem csapatmunka többek között a polgármesterrel, alpolgármesterekkel együtt. Köszönjük Fehérvár polgárainak, hogy méltónak találtak arra, hogy ezt a munkát közösen folytassuk.

– Milyen feladatokra fókuszálnak a közeljövőben?

– Rengeteg fejlesztés zajlik, amelyben dolgozunk, s szeretnénk folytatni, köztük a Modern Városok Program, a multifunkciós csarnok, a déli összekötő út. Ide tartozik az Árpád-ház programon belül a Szent István Király Múzeum felújítása, következik az Árpád-ház kiállítás, készülünk a 2022-es Aranybulla-évfordulóra, kicsit távolabbra tekintve 2038-ra is. A vége felé közeledik a kórházfejlesztés, a belgyógyászati tömb megépítésével lesz teljes a kórház. A Fehérvár tüdeje programban szintén megtettük az első lépést, a város visszavásárolta magánkézből azt a területet, ahol ezt szeretnénk megvalósítani. A Csónakázó-tó partján egy huszonegyedik századi középiskolai campus épül sportcsarnokkal, új és felújított iskolákkal és A Szabadművelődés Házával. Munka van rengeteg.

A Petőfi Kultúrtanszéken várta ki a szavazás eredményét Vargha Tamás és csapata
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Mennyire volt izgalmas a vasárnap esti eredményvárás?

– Az egyik budapesti szavazókörnél kígyózó sorok miatt sokáig nem kerültek nyilvánosságra az eredmények. Egyszerre, hirtelen, igaz későn tudtuk meg. Az eredmények azt bizonyítják, hogy a fehérváriak és a magyar emberek komolyan vették ezt a választást, s nem engedték, hogy az ellenzék egy internetes játékot csináljon belőle, amit koordinált szavazásnak hívtak. Egyetlen programjuk az volt, hogy le szerették volna váltani a kormányt, de nem valódi együttműködés, hanem matematikai lehetőségek révén. A magyar polgárok ennél komolyabbak és felelősségteljesebbek.

– Utalva az Európa Kulturális Fővárosa döntnökeinek kifogására, lesz-e a következő négy évben még több boldog emberrel teli város Fehérvár?

– Ha visszatekintünk a 8 évvel ezelőtt Fehérvárra, szemmel látható a különbség. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy még több boldog ember legyen Fehérváron!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában