Borász-halász-vadász találkozó Cikolán

2018.07.17. 15:30

Adony letette voksát a turizmusfejlesztés mellett

Tíz évet összegzett a szombaton a Cikolai-tavaknál megrendezett Fejér Megyei Borász-Vadász-Halász Találkozó.

Sági Zoltán

A perkátai pénzügyőrök tudják, mitől döglik a vaddisznó

Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap

A találkozót, amelynek ötletadó létrehozója Králl István, a Duna-menti Szent Orbán Borrend örökös tiszteletbeli nagymestere, évről évre Fejér megye borrendjei szervezik, rotációban, mindig más-más helyszínen. A korábbiakban is, de idén különösen hangsúlyosan megjelent a rendezvény tematikájában a találkozó nevében kimondatlan fogalom: a gasztronómia. A helyszínválasztás is ennek jegyében történt. A szombati napon a Cikolai-tavak halőrháza mellett fölállított partisátrak sora már a terület új gazdájának jövőbeni, vendéglátásra összpontosító üzleti elképzeléseit vetítette előre. A publikum számára a jövő évben megnyíló tórendszer a horgászat mellett a rekreáció és a minőségi vendéglátás extráit nyújtja majd az odaérkezőknek.

A perkátai pénzügyőrök tudják, mitől döglik a vaddisznó
Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap

Schmidt Attila, a Duna-menti Szent Orbán Borrend nagymestere megnyitójában külön kitért arra, hogy Adony polgármestere, Ronyecz Péter személyesen interveniált a borrendnél a rendezvény helyben tartása érdekében – ajánlott ugyanis helyszínt más település is. A polgármesteri közbenjárás eredményeképpen került az idei találkozó fókuszába az a páratlan természeti környezet, amelynek tudatos hasznosítása a jövőben Adony városának gasztronómiai és turisztikai vonzerejét tovább növelheti.

A jubileumi találkozón olyan ismert személyiségek tartottak rövid előadásokat, mint Besenyei Péter világkupagyőztes műrepülő, Kovács Kristóf producer és étteremtulajdonos, illetve Zsadányi László üzletember és borász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában