2018.07.17. 15:30
Adony letette voksát a turizmusfejlesztés mellett
Tíz évet összegzett a szombaton a Cikolai-tavaknál megrendezett Fejér Megyei Borász-Vadász-Halász Találkozó.
A perkátai pénzügyőrök tudják, mitől döglik a vaddisznó
Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap
A találkozót, amelynek ötletadó létrehozója Králl István, a Duna-menti Szent Orbán Borrend örökös tiszteletbeli nagymestere, évről évre Fejér megye borrendjei szervezik, rotációban, mindig más-más helyszínen. A korábbiakban is, de idén különösen hangsúlyosan megjelent a rendezvény tematikájában a találkozó nevében kimondatlan fogalom: a gasztronómia. A helyszínválasztás is ennek jegyében történt. A szombati napon a Cikolai-tavak halőrháza mellett fölállított partisátrak sora már a terület új gazdájának jövőbeni, vendéglátásra összpontosító üzleti elképzeléseit vetítette előre. A publikum számára a jövő évben megnyíló tórendszer a horgászat mellett a rekreáció és a minőségi vendéglátás extráit nyújtja majd az odaérkezőknek.
![](https://cdn.feol.hu/2021/09/5p0uu01ZnC-KSBtYUl1xKFBsY7zp8xerqF3awkJoJEk/fill/1470/973/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU2Yzc4MjM1ZGM3ODRiZGFiNDc2ODllYzBkZTk1ZDM5.jpg)
Fotó: Sági Zoltán/ Fejér Megyei Hírlap
Schmidt Attila, a Duna-menti Szent Orbán Borrend nagymestere megnyitójában külön kitért arra, hogy Adony polgármestere, Ronyecz Péter személyesen interveniált a borrendnél a rendezvény helyben tartása érdekében – ajánlott ugyanis helyszínt más település is. A polgármesteri közbenjárás eredményeképpen került az idei találkozó fókuszába az a páratlan természeti környezet, amelynek tudatos hasznosítása a jövőben Adony városának gasztronómiai és turisztikai vonzerejét tovább növelheti.
A jubileumi találkozón olyan ismert személyiségek tartottak rövid előadásokat, mint Besenyei Péter világkupagyőztes műrepülő, Kovács Kristóf producer és étteremtulajdonos, illetve Zsadányi László üzletember és borász.