Adony lesz a házigazda

2018.07.13. 09:30

Idén 10 éves a Borász-Vadász-Halász Találkozó

Szombaton tizedik alkalommal rendezik meg a Fejér megyei Borász-Vadász-Halász Találkozót, amelynek az elmúlt években több település is otthont adott már, de idén ismét, a kerek évforduló okán is, a rendezvénysorozatot egykor útjára bocsátó adonyiak lesznek a házigazdák.

Sági Zoltán

A fehérvári Noé-hegyi borrend is ott volt 2009-ben, az első találkozón

Fotó: Archív

Egészen pontosan a Duna-menti Szent Orbán Borrend, hiszen a találkozók hagyományaihoz tartozik az is, hogy a vadászokat és a halászokat rotációban mindig a megye különféle borrendjei látják vendégül. A 2009-es első találkozón a meghívott sztárvendég Farkas Bertalan volt, idén pedig Besenyei Péter műrepülő gasztronómiát és aviatikát ötvöző előadása ad majd szárnyakat a hallgatóság fantáziájának.

A fehérvári Noé-hegyi borrend is ott volt 2009-ben, az első találkozón
Fotó: Archív

A rendezvényen, amely ezúttal a szakmának szól, és csak meghívóval látogatható, elhangzanak még további vadászati, borászati és gasztronómiai előadások is, míg a háttérben a halász-vadász-borász vendégek alkotta pár fős csapatok bográcsaiban rotyognak a versenyfőzetek, amelyeket déli 12 órakor bírál majd el a zsűri. A rendezvény helyszínválasztása szimbolikus: azt jelzi, a Cikolai halastavak új kezelője kész az egykor nagyhírű tájat és környéket ismét visszaadni nem csak a horgászoknak, de a kikapcsolódásra és gasztronómiai élményekre vágyó tágabb publikumnak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában