Mennyire veszélyes?

2018.07.08. 13:00

Lövöldöztek a Sarló utcai óvodánál, ezúttal „csak” airsoft fegyverrel

Ismét lövöldöztek – igaz, valószínűleg csak airsoft fegyverrel – az egyik sűrűn lakott társasházi övezetben Székesfehérváron. A rendőrséget is kihívták a fültanúk.

S. Töttő Rita

Egyelőre nem tudni, ki lövöldözhetett a lakótelepen

Forrás: Pxhere

Székesfehérváron, a Sarló utcában található óvoda mellett hallották járókelők a lövéseket hét elején. A lövéseket hallva azonnal kihívták a rendőrséget, amely, tudomásunk szerint ki is ment helyszínelni. Ekkor találták meg a töltényeket, amelyek valószínűleg airsoft fegyverből származhatnak. Ezek a fegyverek elméletileg nem okozhatnak nagyobb sérüléseket, ám közterületen ezeket sem lehet használni. Valószínűleg kedden, ebédidő környékén történhetett az eset. Érdeklődésünkre a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Székesfehérvári Rendőrkapitányság a kérdéses esettel összefüggésben garázdaság elkövetése miatt büntetőeljárást indított. A nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást egyelőre nem kívántak adni.

Egyelőre nem tudni, ki lövöldözhetett a lakótelepen
Fotó: Pxhere

Ugyanaz a szabályozás vonatkozik az airsoft fegyverekre, mint a légfegyverekre, szögezte le a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Szebenyi István, a Had- és Kultúrtörténeti Egyesület vezetője. Ez a fegyver pici sárga műanyag golyót lő ki, amely néhány méteren belül szintén tud súlyos sérüléseket okozni. A szakértő szerint 10-15 méteren belül erre van esély – ezért kell védőfelszerelés, ha valaki ilyennel játszik. Ezek a fegyverek ugyanis játékra lettek kitalálva, amely egyébként kizárólag engedéllyel üzemelő, elkerített területen történhet. Hadijátékokat szoktak vele játszani és gyakran nagyon hasonlít az eredeti, valós fegyverekhez, a játék hitelessége kedvéért. Az airsoft fegyver szabadon vásárolható, akár az interneten is megrendelhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában