ötszáznegyven csomag

2018.12.20. 14:36

Megérkeztek a szeretetcsomagok a gyermekotthonba

Több mint ötszáz ajándékcsomag gyűlt össze az állami gondozásban részesülő gyermekek részére a pusztaszabolcsi tűzoltók felhívására.

Katasztrófavédelem

Forrás: Katasztrófavédelem

A karácsonyi meglepetések december 19-én, szerdán délután érkeztek meg a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ székesfehérvári székhelyére. A feldíszített dobozokba rejtett meglepetések a székesfehérvári, a velencei, a martonvásári, az előszállási, a sárbogárdi, a dégi és a mezőfalvai gyermekotthonok karácsonyfája alá kerülnek az elkövetkezendő napokban.

Fotó: Katasztrófavédelem

Jákli Péter tűzoltó törzsőrmester már második alkalommal hirdette meg a karácsonyi cipősdoboz akciót. A lakosság, a pusztaszabolcsi általános iskola, a város hipermarketének dolgozói, egy dunaújvárosi ruházati üzlet, az egészségügyi szűrőlabor és dialízis központ, a Fejérvíz, valamint egy taksonyi rendszertechnika gyártóüzem dolgozóinak nagy számú felajánlásának eredményeként ötszáznegyven csomag érkezett a Fejér megyei, állami gondozásban részesülő gyermekeknek. A cipősdoboz akcióról értesülve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egy kozármislenyi hallgatója is sok csomagot készített és gyűjtött.

Fotó: Katasztrófavédelem

Az ajándékokkal megrakott furgonból és személygépkocsiból csillogó szemmel pakoltak ki a székesfehérvári gyermekotthon lakói, és az adományokat külön-külön megköszönve a közös helyiségben felállított fenyő mellé helyezték.

Fotó: Katasztrófavédelem

A felajánlásokat Ánosi Péter, intézményvezető-helyettes köszönte meg. Elmondta, hogy a megyében több mint nyolcszáz állami gondozásban részesülő gyerek, fiatal felnőtt él, többségük nevelőszülői családban.

Fotó: Katasztrófavédelem

A gyerekek mintegy negyede nevelkedik lakásotthonban. Az itt élő gyermekeket a tűzoltói és társadalmi összefogásnak is köszönhetően egy doboznyi szeretet várja majd a feldíszített fenyőfánál. A gyerekek őszinte szeretettel teli műsorral, karácsonyi versekkel, dalokkal, közös énekkel köszönték meg a szerető gondoskodást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában