Múltunk jelen időben

2018.12.25. 07:00

Fontosabb pillanatok Polgárdi és környéke idei évéből

A térség településeinek 2018-as eseményeiből, történéseiből egy-egy mozzanatot emeltünk ki összeállításunkban.

V. Varga József

Nádasdy-kastély – fizikai rehabilitáció és szellemi újjászületés

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Füle

Szeptember elsejétől a fülei általános iskola szünetelteti feladatellátását. Korábban azt az információt kaptuk a tankerülettől: az iskola nem szűnik meg, hanem a polgárdi Széchenyi általános iskola tagiskolájává válik, a tanulók és a pedagógusok a helyükön maradnak. Nem így történt.

Jenő

A „nagy jenei áramszünet” öt és negyed órán át tartott, összefogásból kiválóra vizsgázott a közösség. A rendőrség fokozta a közterületi jelenlétet; az óvodai hűtőket aggregátorra kötötték; Várpalotáról az elöljárót hívták, mert az illető nem érte el vezetékesen az édesanyját; a fiatalok hunyorogva, de vidáman, dísztököt faragtak a kávézónál.

Nádasdladány

Múltunk jelen időben: a nemzeti kastélyprogramban megújul a Nádasdy-kastély, melynek turisztikai célú fejlesztése kapcsán a tavasszal ünnepélyesen letették az alapkövet az épületegyüttes parkjában.

Nádasdy-kastély – fizikai rehabilitáció és szellemi újjászületés
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Szabadbattyán

Büszkén vállalják magyarságukat. A falu főterén álló történelmi emlékhely központi eleme az I. világháborúra és az azt lezáró trianoni békediktátumra emlékeztet. A mementó két oldalsó szárnyának domborművei, Szakál Antal szobrászművész alkotásai történelmünk nagy alakjainak állítanak emléket.

Tác

A társadalmi szerepvállalás példa értékű megnyilvánulásaként az ősszel adták át az általános iskola épületszárnyát, a külső energetikai felújításon átesett Szivárvány-házat, az autista gyermekeket foglalkoztató integrált intézmény megújult otthonát.

Úrhida

Nagy István agrár­miniszter szeptemberben a gazdákkal folytatott gazdatábori eszmecserét követően a településsel ismerkedett, tájékozódott az elmúlt évek fejlesztéseiről, és megtekintette az iskolát. A falu új iskolát szeretne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában