Százmillió az iskolára!

2020.11.25. 11:30

Megújul az előszállási általános épülete és tornaterme is

Összesen 100 millió forintot nyert el a Dunaújvárosi Tankerületi Központ az előszállási általános iskola felújítására.

Majer Tamás

A tornaterem felújítása persze, hogy fontos, sportosak az előszállási diákok

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az előszállási iskola a baracsi Széchenyi Zsigmond Általános Iskola és AMI Árpád Fejedelem Tagiskolája. Előszálláson, az Árpádban jártunk, a tagintézmény vezetője, Mátrai Adél lapunknak megerősítette, hogy valóban, kerekítve 50 millió forint állami támogatás jut a közeljövőben az előszállási iskolaépület felújítására, s ugyanennyi az iskola tornatermének korszerűsítésére.

A nyári szünet alatt rengeteg fotót készítettek az iskoláról, hogy azokat csatolhassák a Magyar falu program pályázati anyagaihoz.

– Vannak olyan részei az iskolának – ez egy több mint 60 éves épület! –, amelyek bizony erősen felújításra szorulnak – fogalmazott.

Egészen pontosan 1956-ban épült az épület, kifejezetten iskolának. – Jelenleg 8 osztályunk van, több mint 170 gyerek jár hozzánk, felfelé tendál a létszám! – tudtuk meg.

Nem csak előszállási diákok járnak ide, átjárnak Nagykarácsonyról, Daruszentmiklósról, sőt a Tolna megyei Dunaföldvárról is.

A tornaterem felújítása persze, hogy fontos, sportosak az előszállási diákok
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Az utolsó komolyabb felújítás a külső nyílászáróknak a cseréje, valamint az épület szigetelése és bepucolása volt, 2011-ben – mondta Mátrai Adél.

A közelgő beruházás során várhatóan az épület belső felújítására koncentrálhatnak: épületgépészet, fűtés, a vízvezetékek megújítása, a szenny­vízelvezetés korszerűsítése, a belső nyílászárók cseréje. A tornaterem fejlesztéséről az igazgató elmondta, hogy korábban kicserélték – az önkormányzat segítségével – a világítást, az ablakokat. Most a parketta helyére egy korszerű padlózat kerülhet, egyebek mellett.

Megkérdeztük a tankerületet is arról, hogy mi várható: Szilágyiné Németh Sarolta tankerületi igazgató válaszában konkrétumot nem írt, bővebb információt a támogatói okiratok aláírása utánra ígért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában