Frissen Fejérből

2021.11.11. 07:00

Körforgalom épülhet a régi móri híd helyére

A 81-es főút fölött egy híd, s azon autóút vezet át Nagyveleg irányába. A régi hídkonstrukció miatt a kamionok nagyon nehezen férnek el alatta, nem beszélve arról, hogy a híd is leromlott állapotú. Úgy tűnik, lesz megoldás a régi problémára.

Házi Péter

A kis híd alatt nagyon nehéz átjutniuk a kamionoknak

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Még a szovjetek „rakták le” ide, a 81-es főút fölé azt az úgynevezett kerethidat, amely éppen a technikai megvalósítása miatt nem emelhető, nem változtatható. Éppen ezért okoz nagy gondot az alatta vezető 81-es főúton érkező teherautók számára. A kamionok csak akkor férnek át ugyanis alatta, ha középre húzódnak, így viszont balesetveszélyes szituációk alakulhatnak, alakulnak is ki ezen a szakaszon. A híd előtt mindkét irányban négyméteres magasságú kapu jelzi a veszélyt.

A kis híd alatt nagyon nehéz átjutniuk a kamionoknak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Évek óta probléma ez a helyzet, többféle terv is született a megoldásra, körforgalom kialakítására, de most úgy tűnik, végre intézkedések is várhatóak.

Amint ugyanis Törő Gábor, a körzet országgyűlési képviselője a közösségi oldalán közölte: „A 81-es út egyik neuralgikus pontjáról, a móri híd átépítési lehetőségéről beszéltünk Molnár Krisztiánnal, a közgyűlés elnökével, és Molnár Istvánnal, a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatójával. Lesz megoldás!” – írta a képviselő.

A poszthoz számos hozzászólás, felvetés érkezett, a többség azt találgatta, hogy a már említett körforgalom lesz-e a megoldás, vagy esetleg egy teljesen más konstrukció. A kérdések nem maradtak megválaszolatlanul: „Körforgalom lesz a megoldás, jövő tavasszal megkezdődnek a munkák, és 2023-ban elkészül. Nagyon várom én is!” – osztotta ugyanis meg a válaszát a posztnál nem sokkal később Törő Gábor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában