Építés, kiemelt beruházásban

2022.04.01. 07:00

Átadták a Pannónia Szívének legnagyobb útberuházását

Két út átadására került sor csütörtök dél­előtt: Mányon megújult a 1104-es jelű bekötőút, kiemelt beruházás keretében pedig az Etyek–Háromrózsa összekötő út 6,6 kilométeres szakasza, és kiépült a botpusztai körforgalmi csomópont is.

Borsányi Bea

Szalagátvágás a Mányon elkészült út átadásánál

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hivatalos átadón elhangzott: a mányi bekötő külterületi szakasza utoljára 1971-ben lett felújítva, a belterületi szakaszt pedig a 2002-es csatornázást követően tették rendbe. A mostani beruházás 1216 métert érintett, az aszfaltréteg felújítása mellett az ilyenkor szokásos vízelvezetési problémákat is megoldották. A Magyar falu programban a település 216 millió forintot nyert az úttest felújítására.

 

Tessely Zoltán or­szág­gyű­lési képviselő az átadón kiemelte: a Pannónia Szíve régióban a Magyar Közúttal karöltve a Magyar falu és a Kiemelt társadalmi programnak köszönhetően több mint 65 kilométer közút újulhatott meg, amire mintegy 10 milliárd forintot költöttek. A képviselő arra is rámutatott, hogy a Magyar faluban összesen 398 pályázatot nyertek a régió települései, amelyek 6,318 milliárd forint támogatást kaptak a magyar kormánytól. Mány 14-szer volt sikeres, és 300 millió forintot költhetett.

Nagy fejlesztések valósulhattak meg
Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az etyeki felújítás és fejlesztés a Pannónia Szíve régió legnagyobb, kiemelt beruházása. Az Etyek–Háromrózsa összekötő út 6,6 kilométeres szakaszára, valamint a botpusztai körforgalmi csomópont kiépítésére, amelyre a Kiemelt társadalmi program keretében nyert támogatást a község, összesen 1,841 milliárd forintot fordítottak. Ezzel – ahogy Tessely fogalmazott – új településkaput nyitottak Etyeken, amely Pannónia Szívének a zászlóshajója.

 

Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere a jelentős beruházás kapcsán úgy fogalmazott: a mostani fejlesztés ékes bizonyítéka annak az elkötelezettségnek, amellyel a terület országgyűlési képviselője a haza és a választókerület érdekeiért és fejlődéséért dolgozott az elmúlt években.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában