Frissen Fejérből

2022.10.14. 17:30

Valódi komplexummá vált az iszkaszentgyörgyi kőszínház (galéria, videó)

Önerőből megvalósított beruházással gazdagodott Iszkaszentgyörgy. Egy olyan közösségi teret adtak át pénteken a településen, amely a sport és a kulturális eseményeknek is egyaránt otthonául szolgálhat a jövőben.

Baráth Eszter

Fotó: Nagy Norbert

Az iszkaszentgyörgyi kőszínházban korábban is szerveztek kulturális programokat, előadásokat, az elmúlt néhány évben viszont már nem volt igazán alkalmas helyszíne a hasonló eseményeknek. A terület új köntöst kapott és a falu óvodásai pénteken már fel is avatták az új multifunkcionális pályát és a mellette húzódó esőbeállót.

– A mai nap valójában egy ünnepi alkalom ahhoz, hogy birtokba lehessen venni ezt a szépen kialakított, az elképzelések szerint megvalósított pályát – köszöntötte a jelenlévőket Ampli Ferenc, Iszkaszentgyörgy alpolgármestere. Mint mondta, korábban a területen nem volt lehetőség fedett helyre húzódni, a ma átadott féltető viszont a meleg nyári napokon éppúgy menedéket tud nyújtani, mint esős időben.

– Ezzel egyidejűleg készült egy olyan pálya, ahol röplabda-, kosárlabda- és kézilabdapálya méret is van felfestve. A kapuk és a kosárpalánkok még hiányoznak és a fejlesztés folytatásaként a színpad teljes megújulása is elkészül a jövőben, így egy teljesen komplex kulturális kőszínházunk lesz – emelte ki az alpolgármester. A település óvodásai körjátékokkal tűzdelt műsorral avatták fel a megújult komplexumot, majd az óvónők által szervezett különböző sportversenyekkel és aktív játékokkal töltötték el a délelőttöt a pályán.

Ampli Ferenc kiemelte, hogy a létesítmény nem tudna működni mosdóhelyiség nélkül, így a kőszínháztól alig néhány lépésre lévő pumpapálya mellett egy, a csatornára és a vízhálózatra rákötött, két fülkés mobilmosdó is helyet kapott.

Az esemény keretében az alpolgármester az új pálya fölé magasodó, az 1601. október 15-én, Iszkaszentgyörgynél, a törökök ellen vívott ütközetnek emléket állító kopjafát is megkoszorúzta.

A településen az egész hétvége a sport jegyében zajlik majd. Szombaton az iskolások futó- és kerékpárversenyeken vesznek részt, vasárnap pedig első ízben rendeznek versenyt az iszkaszentgyörgyi pumpapályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában