Szépségből vizsgázott a nagyközség

2023.07.06. 12:25

A nagy lépést követően sem állnak le Bakonycsernyén

Első alkalommal pályázott a nagyközség a Virágos Magyarország programban, melynek zsűrije július 5-én nézte végig az utcákat övező ágyások ezer színben pompázó virágait.

Palocsai Jenő

Az egyre szépülő településen nem csak a régi, megszokott virágoskerteket újítják fel, hanem az új beruházások után is indul a virágosítás

Fotó: Önkormányzat

Mivel ez az első alkalom, hogy elindult Csernye ezen a pályázaton, ezért az idei év inkább csak afféle tapasztalatszerzésre alkalmas, de a látvány így is magáért beszél. 

Fotó: Önkormányzat

-Örömmel és büszkeséggel mutattam meg a Virágos Magyarország zsűrijének a településünkön végzett közös munka gyümölcsét. Nálunk nincsenek hivatásos kertészek, de vannak lelkes önkéntesek. Minden egyes fasorunkat családokkal telepítettük, közel 800 fő részvételével. Minden egyes beruházás után együtt csinosítottuk annak környezetét, így lettek növények például a Béke telepi kultúrháznál, a művelődési háznál és könyvtárnál, a polgármesteri hivatalnál, vagy éppen a Rákóczi és Rózsa úti óvodáknál. De nem csak a felsorolt helyeken virítanak virágok, ugyanis muskátlik díszítik az önkormányzati fenntartású intézmények ablakait, valamint számtalan oszlopot, hordót, utcanévtáblát és nincs év, hogy ne készülne el egynyári növényekből Magyarország címere, az önkormányzati dolgozók társadalmi munkájának köszönhetően, fogalmazott Turi Balázs polgármester. 

A nemrégiben átadott autósparkoló babérmeggyeit, levenduláit és rózsáit is önkéntesek ültették, éppúgy, mint a focipályán található feketediós sort, vagy akár a Rákóczi úti partfal díszítésére szánt borostyánt. 

Fotó: Önkormányzat

-Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a fenntartási, gondozási munkák legalább ugyanolyan fontosak, mint az ültetés. A muskátlik, a rózsák a levendulák sem lennének ilyen szépek, ha nem figyelnénk rájuk. A sok minden más feladat mellett fontos és kiváló munkát végez a falugondnokaink Kalincsák Róbert és Monostori Zoltán vezette csapat, mondta a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában