Feol podcast

2023.11.30. 22:00

Feol podcast - 75 éve fogadta el az ENSZ a történelmi Palesztin Állam felosztását

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Egyenes beszéd a mezőn ruanda.org

Gyökerek és megoldások címmel kutatjuk, mi lehet a kiút, hogy a gázai övezetben béke legyen, és ha lehet tartós. Éppen 75 esztendeje annak, hogy az ENSZ elfogadta, a történelmi Palesztínát két állammá, Palesztínává és Izraellé osztja, viszont Izrael megszállta a palesztínek területét, és ezzel megfosztotta őket az önrendelkezés jogától.

Szigeti F. Judit

Az első két részben egy sejk, majd egy rabbi segítségét kértük az esetleges megoldások kutatására. Nem voltunk túl sikeresek, hiszen se a sejk, se a rabbi nem látja még a megoldást. A harmadik, befejező részben a klinikai szakpszichológust, Szigeti F. Juditot és egy etnológust, mentalhigiénés szakembert, Rékai Miklóst kérdeztük meg, milyen esélyt lát a békére. Beszélgetőpartnereink a háború és a gyilkolás poszttraumás stresszének mélységéig ástak le, hogy a kincset, a békét felmutathassák.

Rékai Miklós

Kérjük, hallgassák meg Szigeti F. Judit klinikai szakpszichológust és Rékai Miklós etnológust, mentálhigiénés szakembert, akiket Marosi Antal újságíró kérdezett.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában