Jótékonyság és várakozás

2023.12.10. 20:30

Meggyújtották a második adventi gyertyát is Móron (galéria)

A hóval borított nagyvárosban szinte megtelt a polgármesteri hivatal előtti Szent István tér az ünneplőkkel és a jótékonysági vásár standjaival. A színpadon több iskola is fellépett ünnepi műsorával, majd Fett Krisztián alpolgármester és Ambrózy Tamás plébános meggyújtották a második gyertyát.

Palocsai Jenő

Fotó: Hrubos Zsolt

Még délután, világosban kezdődött a jótékonysági vásár, illetve a forraltborozás a Szent István téren felállított faházak között. A móri borászok által felajánlott borokat, illetve a meleg teát a Móri Borbarát Hölgyek Egyesületének tagjai kínálták az érdeklődőknek. Céljuk, a hangulaton túl az volt, hogy minél több pénz jöjjön össze a Gárdonyi Géza Általános Iskolának.

Nem ez volt az egyetlen jótékonysági akció, ugyanis a polgármesteri hivatal előtt felállított Betlehem mellett a Móri Szent Erzsébet Karitász csoport tagjai az „Egymillió csillag a szegényekért” országos szolidaritási akció keretében, a cserkész fiatalokkal együtt, gyertyát osztottak, mécseseket gyújtottak és sokakat adakozásra buzdítottak.

A Móri Szent Erzsébet Karitász csoport tagjai nyitott szívvel vártak minden adakozni vágyót
Fotó: Hrubos Zsolt

A 16.30-kor kezdődő második adventi gyertya meggyújtása előtt Fett Krisztián alpolgármester mondott adventi köszöntőt, míg az adventi áldást a Római Katolikus Egyház részéről Ambrózy Tamás plébános mondta el.

A direkt erre a célra ácsolt, tetővel védett színpadon a Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola tanulói, a Pitypang Óvoda kamarakórusa, valamint a Móri Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola és a Móri Radnóti Miklós Általános Iskola tanulói és pedagógusai adták az ünnepi műsort.

Az eseményen sok volt a kisgyermek, és nem egy közülük, amikor nem figyelt senki, inkább belevetette magát a hóemberépítésbe, hógolyózásba a rendezvény mögötti ligetben.

Mivel a negyedik adventi gyertya kanóca Móron is otthon, családi körben lobban majd lángra, ezért már csak egy ilyen rendezvény áll a lakosság rendelkezésére, hogy ünnepeljen és hogy adakozzon.

December 17-én, vasárnap 15.00 órától Jótékonysági vásár lesz a Bice-Bóca Hátrányos Helyzetűek és Nagycsaládosok Egyesülete javára, majd azt követően történik a harmadik adventi gyertya meggyújtása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában