Siker

2024.05.20. 11:00

139 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, Fejér vármegye példát mutatott

Budapest és Pest vármegye mellett Veszprém, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun vármegyékben gyűlt össze a legtöbb adomány. Majdnem másfélszerese a tavaly felajánlottnak!

Feol.hu

Fotó: MW-archívum

Az MTI írásában olvasható, hogy 139 tonna élelmiszeradományt gyűjtött rászorulóknak a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jótékonysági akcióján, ami az ország 104 településének 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházában zajlott.  A másfélszeres növekedés, mint fent említettünk annak is köszönhető, hogy idén tizenhárommal több áruház csatlakozott a kampányhoz - közölte az egyesület az MTI-vel. 

Csaknem 28 ezer rászoruló kaphat segítő, egyenként ötkilós csomagot a következő hetekben a környéken működő karitatív szervezetek segítségével. A csomagokban liszt, tészta, rizs, konzerv, édesség és bébiétel is található. 

Budapest és Pest vármegye mellett Veszprém, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Bács-Kiskun vármegyékben gyűlt össze a legtöbb adomány - írták a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában