Díjátadó

2024.05.07. 18:33

A legapróbb kezek munkáját díjazták az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájában (galéria)

Idén is meghirdették a megyében a Családom névre hallgató rajzpályázatot, amely ezúttal is nagy népszerűségnek örvendett a legkisebbek körében: 54 alkotást neveztek a pályázatra.

Déri Brenda

A gyerekeknek a családjukat kellett ábrázolniuk a beküldött pályaműveken

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

Az ovisok feladata az idei évben is az volt, hogy papírra vetve ábrázolják a családjukat vagy épp azt, hogy mit jelent számukra e szó. A pályaművek javarészt fehérvári óvodákból érkeztek, de azért akadtak más beküldők is, például a Sárbogárdi Zengő Óvodából. Az 54 beküldött alkotás közül végül tizenkét alkotást választották ki a díjazásra, melynek átadóját május 7-én, a Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájában tartották. 

A díjazott gyermekeket és családjaikat elsőként Neubauer Jánosné Erika óvodaigazgató köszöntötte, majd pedig Mészáros Attila alpolgármester, aki mint mondta: nagy öröm számára, hogy a rajzpályázat évről évre visszatér és lehetőséget teremt a legkisebb tehetségek kibontakoztatásában.

Az intézmény az apró tehetségek gondozására, fejlesztésére a Nemzeti Tehetség Program keretében mintegy 4,3 millió forint támogatást kapott. Ezt már Magony Henriett tagóvodavezető, az Aranyecset tehetséggondozó műhely vezetője árulta el a díjátadón. Ami pedig a díjazottakat illeti, első helyezett lett Dalvári Janka a Sárbogárdi Zengő Óvodából, második Verbóczki Tamás a Maroshegyi Óvodából és harmadik Németh Niké Anna a Rákóczi Utcai Óvodából. Különdíjban részesítették Wéninger Mirabelt, Kiliti Damjánt és Bődi Zselyke Millát.

A helyezettek és a különdíjasok mellett a zsűri létrehozott még egy kategóriát, mely a Szívünknek kedves díj nevet viseli, e kategóriában Dobos Tamást, Kovács Noémi Hannát, Takács Emíliát, Soós Viktóriát, Rácskai Bíborkát és Balogh Tamarát díjazták.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában