Múltidéző

2024.05.09. 15:00

Fejér évfordulós emlékei

Héjj Vivien

A legújabb divat szerint

Kétnapos cipő- és bőrdíszmű modellkiállításról adott hírt lapunk 1974. május 9-én. A Divattervező Vállalat bemutatótermében nyílt tárlatra az iparvállalatok és a kereskedelem szakembereit hívták meg a modellezők, hogy felvonultassák előttük az 1975 tavaszára, nyarára ajánlott kollekciót, mintegy előre jelezve a jövő év cipődivatját.

Nem kevesebb mint 150 szép vonalú, sokféle színváltozatban tervezett férfi és női cipő állt a majdani vásárlók rendelkezésére. A kiállításon bemutattak több újfajta kaptafa- és sarokformát, valamint számos új bőrdíszmű-modellt is.

Elítélték a váli „kéregetőt”

– Hatodik alkalommal került bíróság elé az ifjú Pacza Pál, 38 éves váli lakos, gépkocsivezető. Számláját eddig is vagyon elleni bűncselekmények és sorozatos csalások terhelték. Korábbi büntetéseiből azonban nem okult, s jó fellépését, megjelenését kihasználva különböző mesékkel kisebb-nagyobb összegeket csalt ki ismerőseitől, barátaitól, munkatársaitól – tudósított a Fejér Megyei Hírlap 50 évvel ezelőtt a notórius kölcsönkérő ügyéről, akinek végül bíróság előtt kellett számot adnia adósságáról.

Bár az okozott kár nem érte el a négyezer forintot, előélete miatt a járásbíróság két év és öt hónapi szabadságvesztésre ítélte, valamint három évre a közügyektől is eltiltotta a férfit.

Nyitva hagyta, ellopták

A harminc évvel ezelőtti krimikrónika tanúsága szerint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri szervei 12 betöréses lopás ügyében intézkedtek mindössze egyetlen hétvége leforgása alatt. Székesfehérváron, a Homoksori temetőnél történt: a tulajdonos nemcsak nyitva hagyta az autóját, de még a kulcsot is az önindítóban felejtette. A tolvajok azonban résen voltak, az autót rövid időn belül eltulajdonították. Ugyanezen időszakban Fehérvár más részén kiraboltak egy büfét, valamint betörtek egy Lövölde utcai lakásba is, ahonnan ékszer és videómagnót vittek magukkal a tettesek. Ugyancsak betörés történt a Püspök-kertvárosban, ahol az óvoda épületéből írógépet, telefont és némi készpénzt vittek magukkal az elkövetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában