Megkönnyítik a hangszerválasztást

2024.05.12. 10:00

Ismét hangszer-bemutatókat és alkalmassági meghallgatásokat szervez a Hermann Zeneiskola

Hangszer-bemutatókkal várja a gyerekeket a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola május 13-án, 15-én és 16-án. Az alkalmassági meghallgatások május 15–16–17-én lesznek.

Gombor Lili

Fotó: Illusztráció/pexels.com

A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hangszer-bemutatót tart gyermekeknek, akik még a beiratkozás előtt ízelítőt kaphatnak a hangszerek sokféleségéből. Az előadások május 13-án, hétfőn, 15-én, szerdán és 16-án, csütörtökön 9.00 és 10.30 órakor kezdődnek – áll az ÖKK közleményében.
Május 15–16–17-én, szerdán, csütörtökön és pénteken 14.00 és 18.00 óra között felvételi alkalmassági meghallgatások lesznek azon gyermekeknek, akik idén szeptembertől szeretnék megkezdeni zeneiskolai tanulmányaikat. A feladatok közé tartozik többek között rövid, egyszerű ritmus visszatapsolása, egy gyermekdal vagy egy néhány hangból álló dallam hallás utáni visszaéneklése. 

A zeneiskolában a következő fő tárgyak közül lehet választani: zongora, orgona, harmonika, hegedű, brácsa, gordonka, nagybőgő, gitár, fuvola, oboa, klarinét, fagott, furulya, trombita, tenorkürt, tuba, harsona, kürt, ütőhangszerek, magánének, népdalének, népi hegedű, népi brácsa, népi bőgő, cimbalom, citera, tekerő, népi fúvós hangszerek (klarinét, tárogató, furulya, duda), szolfézs előképző.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában