Történelem

2024.05.08. 13:39

Nem tartották nehéznek a töri érettségit a vizsgázók (videó)

A szerdai napon történelemből tettek írásbeli vizsgát az érettségizők, amelynek témakörei a magyarhoz hasonlóan idéntől módosultak. Voltak olyan témák, amelyeket emelt szintről leemeltek és beépítettek a középszintű történelem értettségibe, de voltak olyanok is, amelyek kikerültek a követelmények közül.

Déri Brenda

Az érettségizők szerint nem volt különösebben nehéz a töri írásbeli.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tegnapihoz hasonlóan a töri érettségire is 180 perc állt a diákok rendelkezésére. Ennyi idejük volt, hogy megoldják a két részből álló feladatlapokat. De mennyire voltak nehezek az esszék? Hogy ment az érettségi első része? Erről kérdeztük ezúttal a Vasvári Pál Gimnázium érettségizőit.

Többségük felszabadultan és jó kedélyűen csevegett iskolatársaival a bejárat előtt, szomorú és csalódott arcokat nem igen láttunk és a diákok is úgy nyilatkoztak, hogy nem volt különösebben nehéz az írásbeli és a helyes válaszadásokat nagyban segítették a használható források. A megkérdezett diákok nagy része 70-80 pontra számít a maximum elérhető 100 pontból. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában