Főzőverseny, koncertek, tombolasorsolás

2024.05.13. 15:00

Pünkösdi királyt választanak Mezőszentgyörgyön

Pünkösdi királyt választanak május 19-én, pünkösdvasárnap Mezőszentgyörgyön, immár 24. alkalommal – értesültünk Kiss Pétertől, a művelődési ház és könyvtár vezetőjétől. A jeles esemény fő szervezője a Mezőszentgyörgyi Ifjúsági és Táncegyesület.

V. Varga József

Királyjelöltek próbái – várostrom ágyúval, vízhordás táltos paripán…

Fotó: Archív (Kiss Péter)

A színes programok fél tíztől sorjáznak az Eötvös Károly Művelődési Ház terciáján. A megnyitót követően kezdetét veszi a főzőverseny: a „királyi udvar” szakácsai ezúttal csülökpörköltet alkotnak a bográcssoron. A süteményversenyre tetszőleges kuglóffal lehet nevezni.

A pünkösdi királyválasztás és az apródpróba eseményei 10 órától zajlanak majd. A királypróbákon a jelölteknek hagyományosan szellemi, ügyességi és erőpróbákat kell kiállniuk. Egyebek között lesz vízhordás táltos paripán, várostrom, szentgyörgyi teke, rönkhajítás, kerékgörgetés és petrencésrúdtartás is. A 6–14 éves korú gyerekek apródpróbáján az egyes állomásokon sikerrel kell teljesíteni a kihívásokat, összegyűjtve ezzel minél több pecsétet a menetlevélen.

Ebéd után rendőrautót, mentőautót és tűzoltóautót is szemügyre vehetnek kicsik és nagyok egyaránt. A versenyek eredményhirdetését 14 órára időzítették, majd színpadi produkciók váltják egymást. Pódiumra lépnek néptáncosok (a helyi táncegyesület két csoportja) és mazsorettek (Princess TSE), gyermekműsorral szolgál a Pitypang zenekar. Közben extrém biciklis bemutatót tartanak.

A koncertek sorát Buch Tibor és a Horváth testvérek nyitják 17 órakor, majd érkezik Varga Feri és Balássy Betti. A tombolasorsolást követően 20 órakor Bódi Csabi lép színpadra, Dj Mészöly Sanyi pedig 21 órától izzítja a jobbnál jobb slágereket.

Lesz büfé, árusok és kirakodók készülnek Szentgyörgyre, az ingyenes programok sorában ugrálóvár, arcfestés, buborékshow és számos óriásjáték szerepel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában