Közös erővel a jövőbe

2024.06.13. 20:47

Cser-Palkovics András bocsánatkérő levele a KDNP-nek – a megyei elnök reagált!

Megszólalt Székesfehérvár polgármestere a helyi KDNP-t érintő szerdai kijelentésével kapcsolatban, amely a sajtóban nagy visszhangot kapott. A Kereszténydemokrata Néppárt elnökének, miniszterelnök-helyettesnek, Semjén Zsoltnak címzett levelében úgy fogalmazott: „Pártjaink országos szövetségére való tekintettel is, valamint Székesfehérvár, mint a magyar kereszténység egyik bölcsőjének polgármestereként is sajnálom, ha esetleg Önt vagy a KDNP tagjait megbántottam, ez nem állt szándékomban."

Kecskés Zoltán

Cser-Palkovics András polgármester bocsánatot kért szövetségeseitől.

Fotó: Magyar Nemzet

Íme, a bocsánatkérő levél:

„Tisztelt Miniszterelnök-helyettes Úr!

A tegnapi napon, egy konferencia résztvevőjeként kaptam egy rövid kérdést a KDNP székesfehérvári szerepvállalására vonatkozóan, melyre sajnos egy túl sommás választ adtam, mely a sajtó kontextust nélkülöző és bántóan keretező tálalásában az Ön és a KDNP számára rosszul eshetett.

Pártjaink országos szövetségére való tekintettel is, valamint Székesfehérvár, mint a magyar kereszténység egyik bölcsőjének polgármesterként is sajnálom, ha esetleg Önt vagy a KDNP tagjait  megbántottam, ez nem állt szándékomban. Ugyanakkor azon álláspontom mellett kiállok, hogy a KDNP egykor sokkal aktívabb szerepet vállalt a fehérvári közéletben és a közösségi életben, melyet meggyőződésem szerint újra fel kellene vállalni a helyi, regionális tagságnak és támogatóknak. Hiszen, hol máshol lehetne ezt méltóbban megtenni, mint a magyar keresztény államiság történelmi bölcsőjében?

Ezúton is megkövetem tehát Miniszterelnök-helyettes urat és a KDNP azon tagjait, akik a kereszténydemokrácia és a kereszténység értékeit méltón és aktívan igyekeznek képviselni. A következő napokban a sajtóban is meg fogom tenni ezt, lehetőségeim szerint helyreigazítva a mondandómat.

Biztosítani szeretném egyben Önt arról, hogy ha a KDNP megújítaná szerepvállalásának karakterét és mélységét Székesfehérvár közösségi életében, mindig partnerként számíthatnak rám!" – olvasható a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) honlapján. 

20240403_Polgardi_faultetes_Ultessunk_program_fg_fmh (3)
Nyikos László, a KDNP vármegyei elnöke bízik a jövőbeli szoros együttműködésben.
Fotó: FMH/Archív

Bocsánatkérés elfogadva?

Fehérvár polgármesterének kijelentésével és levelével kapcsolatban elektronikus úton kerestük fel Nyikos Lászlót, a KDNP vármegyei elnökét, hogy véleményezze a kialakult helyzetet és a jövőbeni közös munkát:

– A sajtóban találkoztam Cser-Palkovics András nyilatkozatával, a teljes interjút nem láttam. Polgármester úr kijelentése bár nem szerencsés, a helyzet közel sem olyan rossz, mint amilyennek azt egyes sajtótermékek szeretnék beállítani. Bár csak néhány hónapja vagyok a vármegyei KDNP elnöke, Cser-Palkovics Andrással 14 éve dolgozom együtt, a munkakapcsolatunk jó, amely biztos alapot jelent arra, hogy megértsük és maradéktalanul felszámoljuk az esetleges nézeteltéréseket. Tudom, hogy ebben partnerem lesz polgármester úr, mert az eddigi együttműködéseink is erről tesznek tanúbizonyságot.

Ha valakit bántóan érintett a kijelentése, azoktól valóban bocsánatot kell kérni, úgy gondolom, polgármester úr ennek maradéktalanul eleget is tett. Én ezt inkább egy politikai helyzetértékelésnek fogom fel a részéről, amelyről párbeszédet kell folytatni, ebben pedig a KDNP partnere lesz Székesfehérvár polgármesterének. A hangsúly innentől kezdve a jövőbeli szoros együttműködés kialakításán van, hogy ilyen helyzet többé ne fordulhasson elő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában