A választás másnapján

2024.06.11. 18:00

Eltűntek az online térből Aba közösségi felületei

Az önkormányzati választás másnapjára, június 10-ére a város és a regnáló polgármester hivatalos közösségi felülete egyaránt elérhetetlenné vált. Az oldalakat jellemzően a lakosság napi szintű tájékoztatására használta az önkormányzat.

Héjj Vivien

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Nem vitás, hogy a szórólapok és a plakátok mellett napjainkban a közösségimédia-felületek azok, ahonnan – legyen szó faluról vagy városról – a lakosság a helyi ügyekről és eseményekről tájékozódik. Így volt mindeddig Abán is. A település eseményeiről, a fontosabb önkormányzati döntésekről és támogatásokról is rendszeresen hírt adott a városvezetés az „Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldala” és az „Abai hírek” névre keresztelt felületen. Mindezek mellett a regnáló polgármester, Mikula Lajos saját közösségi felületén is gyakran posztolt.

Nos, mindezen oldalak a június 9-i választások másnapjára már elérhetetlenné váltak. Hogy a történéseknek köze van-e ahhoz, hogy a lakosság döntése értelmében október 1-jétől a polgármesteri tisztséget Képliné Molnár Ildikó veszi át, azt az olvasó megítélésére bízzuk. Mindenesetre reméljük, hogy a lakosság a következő hónapokban sem marad tájékoztatás nélkül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában