Elismerés

2024.06.28. 14:00

Eötvös József-emlékplakettet vehetett át a székesfehérvári önkormányzat

A Pedagógusok Szakszervezete Eötvös József-emlékplakett átadásával köszönte meg a székesfehérvári önkormányzat munkáját.

Déri Brenda

A városvezetés oktatásért és az abban dolgozó pedagógusokért tett munkáját ismerték el

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Rendhagyó alkalomnak mondható, amikor egy szakszervezet háláját és köszönetét fejezi ki egy városnak, most azonban erre is sor került. A Pedagógusok Szakszervezete Eötvös József-emlékplakettet adott át Székesfehérvár önkormányzatának, mellyel a városvezetés oktatásért tett munkáját ismeri el, kiemelve a pedagógusok magas szintű megbecsülését. A PSZ részéről az elnök, Togyik Tamás az átadó során úgy fogalmazott, hogy egyedülálló és példaértékű az itteni önkormányzat hozzáállása és erőfeszítése.

Togyik Tamás, elnök
Fotó: Fehér Gábor / FMH

– A városi képviselő-testületek közül nagyon kevés olyan van, amelyik ekkora erőfeszítést tesz azért, hogy megbecsültek legyenek az irányításuk alatt dolgozó pedagógusok. Ma három olyan település van ma Magyarországon, ahol magasabb juttatást biztosítanak a törvényi előírásoknál, ezek közé tartozik Székesfehérvár is. De mi nem csak ezért szeretnénk elismerni a polgármester és a képviselő-testület munkáját, hanem azért is, mert partnerként tekintik a szakszervezeteket és velük közösen dolgoznak – hallhattuk az elnöktől.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A köszöntőt követően Tóth Tünde, a PSZ alelnöke laudációjában kifejtette az önkormányzat erre irányuló tevékenységét, majd pedig átadták az Eötvös József-emlékplakettet Cser-Palkovics András polgármesternek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában