Arcanum

2024.06.02. 19:00

Fejér évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Halálos baleset

„Szabó Ferenc fehérvári lakos, alkalmi munkás, vasárnap lakodalomban volt. Onnan az éjjeli órákban ittas állapotban távozott. A Palotai úton haladva — eddig ismeretlen körülmények között — elütötte egy honvédségi gépkocsi, amelyet Ferkócza Ferenc vezetett. A baleset után a gépkocsi az árokban állt meg. Szabó Ferenc a helyszínen belehalt sérüléseibe. A további vizsgálatot a katonai ügyészség vette át.” – olvasható a Fejér Megyei Hírlap 1964. június 2-án megjelent lapszámában.

Százéves az önkéntes tűzoltóegyesület

1984-ben ünnepelte megalakulásának 100 éves évfordulóját a bodajki önkéntes tűzoltó egyesület. Erről olvashatunk a június 2-án megjelent hírlapban. „Jubileumi ünnepséget tartottak a bodajki önkéntes tűzoltóegyesület megalakulásának 100 éves évfordulója alkalmából. A nagyközségi közös tanács vb-titkára, Balogh Antal ünnepi beszédében ismertette az egyesület múltját-történetét. Az országos parancsnokság, a városi parancsnokság és a tanács kitüntetéseket és jutalmakat adományoztak a legkiválóbbaknak. Kegyelettel megemlékeztek az alapítókról és külön szeretettel köszöntötték az ünnepségen részt vett veteránokat. Kedves színfoltja volt az ünnepségnek a kisdobosok köszöntője és műsora, tudósít Fellegi Imre.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában