Érzékenyítés a felelős állattartásra

2024.06.27. 14:03

Már javában tart a Herosz nyári tábora (videó)

Galambelengedés, edukációs és állatvédelmi előadások, állatgondozás – elstartolt az idei év első nyári tábora a Herosz Állatotthonnál.

Déri Brenda

Általában 15 gyermek vesz részt turnusonként a Herosz nyári táborában

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Közel 30 éve táboroztat már általános iskolás gyermekeket a fehérvári Herosz azzal a legfőbb céllal, hogy érzékenyítse a fiatalokat a felelős állattartásra. Krepsz Gyöngyi, az állatotthon vezetője a telephelyen elmondta, nagyon fontos, hogy a gyerekek informálódjanak és belelássanak egy menhely működésének életébe. A nyári táborokat hosszú évek óta minden évben megrendezik, az utóbbi időben nyaranta három alkalommal: júniusban, júliusban és augusztusban és általában 15 gyermek vesz részt turnusonként.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Állatbetegségek, örökbefogadás, kutyák és macskák gondozása, állatorvosi teendők, ebbe mind betekintést nyerhetnek a táborozók – tette hozzá Krepsz Gyöngyi.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Ottjártunkkor éppen a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének foglalkozásán voltak a gyerekek, majd ezt követően néhány galambot is elengedhettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában