Nincsenek üres ígéretek, csak megvalósítható tervek

2024.06.01. 17:00

Nacsák Tamás: Dolgozzunk együtt a fejlődő Vértesboglárért!

Felmenői nyomdokaiba lépne Nacsák Tamás, a Fidesz-KDNP vértesboglári polgármesterjelöltje. Kiemelte, édesapaként és boglári lakosként a következő generációra gondolva szeretne egy még szebb, még élhetőbb falu fejlődésében közreműködni, ahol a település fiataljai helyben szeretnének letelepedni és családot alapítani.

Kecskés Zoltán

Nacsák Tamás: Másokkal együtt, az otthonért dolgozni mindig jó érzés!

Fotó: Viktor Nagy

Bár Vértesbogláron és a környező településeken jól ismerhetik, mégis arra kérem, mutatkozzon be olvasóinknak!

– Három gyermekes családapa vagyok, talán ez a legfontosabb. Foglalkozásomat tekintve informatikus, nagyvállalati rendszerszervező. Ez valami olyasmi, mint az építészetben a városépítés, nagyvállalatok komplett informatikai átalakítása a specialitásom. Olyan cégekkel dolgoztam, illetve dolgozom együtt, mint az E.ON, a WizzAir, Magyar Államkincstár, Magyar Telekom, Vodafone, vagy még anno a Pannon. A munkám miatt pedig a fél világot bejártam, de az otthonom változatlanul itt van. Bicskén nőttem fel, majd Vértesbogláron alapítottam családot és élek immáron 22 éve. A kezdetektől fogva igyekeztünk beilleszkedni a közösségi életbe. Sok mindent fel lehetne sorolni, de talán a legfontosabbak azok a dolgok, amikor a gyerekeknek, a családoknak segíthettünk: óvodai játszótér javításai, kerítés építés, ajándékbeszerzés, amikor az önkormányzatnak nem volt forrása, a kultúrház számítógépeinek karbantartása, közalapítvány vezetése, iskolai úszástámogatás szervezése, pénzügyi oktatás a diákoknak, a falu weboldalának szerkesztése és öt év képviselőség, de még hosszasan sorolhatnám. Központban tehát a közösség volt, mert másokkal együtt, az otthonért dolgozni mindig jó érzés! Ezt szeretném folytatni polgármesterként is.

Mi motiválta, hogy elinduljon polgármesterjelöltként?

– A korábban elmondottakon felül mindenképpen az a belső indíttatás és értékek, amit otthonról hoztam. Édesapám szintén közösségi ember volt, folyamatosan azért tett, hogy a Bicskén élőknek jobb legyen. Aktív részese volt például az Endresz György és Magyar Sándor repülős emlékmű létrehozásának, de vele mentem amikor légfegyver lövészetet szervezett elsősorban gyerekeknek, vagy modellező szakkört alapított, bélyeggyűjtő szakkört vezetett, vagy amikor összehoztuk a Bicskei Kábeltévét. De említhetném nagyapámat is, aki az ötvenes években bicskei tanácselnökként a Kossuth teret hozta létre. Ezek az üzenetek sarkaltak arra, hogy én is igyekezzek valami maradandót alkotni a közösség javára. Ez persze nem öncélú, apaként a gyerekeimre, boglári lakosként pedig a következő generációra gondolva szeretnék egy még szebb, még élhetőbb falu fejlődésében közreműködni, ahol az utódaink helyben szeretnének maradni.

Programbemutató a vértesbogláriaknak Tessely Zoltán országgyűlési képviselővel
Fotó: Som Tamás és Csorba Jánosné

„Dolgozzunk együtt a fejlődő Vértesboglárért!” – olvasható a legfontosabb kampányüzenete! Mit ért pontosan ezalatt, milyen irányvonalat képviselne polgármesterként?

– Minél több embert kívánok bevonni a falu életébe. Értem ezalatt a közösségi eseményeket és a település mindennapi dolgait is. A közterületek gondozását, a tervezett beruházásokban való részvételt, hiszen amit közösen csinálunk, amiben benne van a kezünk munkája azt mindig értékesebbnek érezzük. A közösség bevonása a kampány során is aktívan folyt és folyik tovább. A programtervünket a lakossági igényekből raktuk össze úgy, hogy részletesen utánanéztünk mi az, ami kivitelezhető és megvalósítható. Ehhez természetesen elengedhetetlen a közös munka: együttműködés a kormányzati szervezetekkel, az országgyűlési képviselőnkkel, Tessely Zoltánnal és a vármegyei közgyűléssel, valamint a szomszédos települések polgármestereivel. Ahogy a programbemutatómban is kiemeltem néhány nappal ezelőtt: A programfüzetünkre szerződésként tekintek, amit a választókkal kötünk. Természetes tehát, hogy csak olyan dolgokat vállalunk el, ami megvalósítható!

Szép számban képviseltették magukat a helyi lakosok a programismertető rendezvényen
Fotó: Som Tamás és Csorba Jánosné

Milyen tervei, elképzelései vannak a település életére nézve, vagy akár min változtatna az eddigieken?

– Ahogy említettem, a közösség bevonása nélkülözhetetlen. Ehhez szorosan hozzá tartozik a folyamatos tájékoztatás is, hiszen érezhető, hogy az embereket érdekli mi minden történik a faluban, milyen háttérmunka zajlik. Ki kell emelnem a jelenleg is aktív közösségi életet, amit fontosnak tartok, hogy ez így is maradjon, ugyanakkor egy dolgon mindenképpen változtatnék. Szerintem, a közösségi szerveződéseket a polgármesternek nem vezetnie, hanem támogatnia kell. A polgármesternek csak a munkában kell elől járnia, a civil szerveződéseknek maximum résztvevője legyen.

Változtatást is kérdezett, de itt emelném ki, hogy a falu akkor tud jól működni, ha óvoda, iskola, posta, orvos, kultúrház, könyvtár is van helyben. Ezekért az intézményekért folyamatosan dolgozni fogunk. Sőt akár egy bölcsőde is jó lenne, ami csak azért nem került be a programfüzetbe, mert még nem találtuk meg hogyan lehetne ezt biztosan megvalósítani. Amin még változtatni kívánunk, az a sportélet. A terveink között szerepel egy a focipálya területén kialakított modern rekreációs terület, melynek létrehozásával – ami egy műfüves kis pályát, játszóteret, kültéri edzőeszközöket is magában foglal a felújított öltöző mellett – az embereket több mozgásra, sportra szeretnénk sarkallni.

Mi Ön szerint a választás tétje?

– Az elmúlt évek során a falunk kicsit lemaradt a fejlesztések terén. A nagyobb fejlesztések olyan, viszonylag nehezen hozzáférhető pályázati forrásokból valósulhatnak csak meg, amelyekért kemény verseny folyik. Ebben a versenyben csak akkor van esélyünk, ha egy profi, felkészült csapat tagjaként lépünk pályára. Ilyen nagy beruházások a polgármesteri hivatal épületének felújítása, a temetői ravatalozó újjáépítése, az esővíz elvezetés megoldása, a közvilágítás modernizálása és a főúti forgalom lassítása. Ezt tudja a mi csapatunk hozni. Röviden a tét nem más, mint hogy felzárkózunk a fejlesztésekben a környező településekhez, vagy még jobban lemaradunk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában