Főzőverseny, focitorna, veterán járműtalálkozó, koncertek

2024.07.25. 19:00

A szórakozásra szövetkeznek a kőszárhegyi falunapon

Kőszárhegyen, a hagyományokhoz híven, a hónap utolsó szombatján, az idén jelesül július 27-én rendezik meg a falunapot. Helyszínként ismét az óvoda mögötti Piac tér terciája szolgál majd.

V. Varga József

Főzőverseny mindig is volt, van és lesz a falunapon…

Fotó: Archív (Kosztolányi Éva)

– Egész nap színes programokkal, főzőversennyel, futballmérkőzésekkel, ingyenes játékokkal, vidámparkkal, fellépőkkel, este pedig bállal várjuk a rendezvényre kilátogatókat – tájékoztatta lapunkat Irsa-Borján Dóra önkormányzati képviselő. – A főzőversenyen egyéni és csapatviadalt hirdettünk, bármit lehet főzni sertéshúsból. Elég egy bogrács – vagy egy üst… –, és mi megkóstoljuk, sőt a tekintetes zsűri is! A gasztro program fő atyamestere képviselőtársam, Szentes János lesz.

A jó hangulat idén is garantált: 15 órakor operettműsor, 18 órától Kovács Áron és Dj Kényelmes, majd a StarVoice Band, 20.30-tól Varga Feri és Balássy Betty szórakoztatja a nagyérdeműt. Az esti bálban Paksi Zolika húzza a talpalávalót.

A szervezők a gyerekekről sem feledkeztek meg: Andi bohóc 15 órakor érkezik, s 100 lufit hajtogat az aprónépnek, 16 órától a Mesélő Bőrönd Társulat előadása lesz látható, majd pedig a Pitypang zenekarral mulathatnak a kicsik és a nagyobbak.

A focipályán négy csapat részvételével (Kőszárhegy FC, Polgárdi Öregfiúk, Tác, Kőszárhegyi Amatőr Válogatott), kétszer 20 perces nagypályás mérkőzésekkel rendezik meg 9 órától az I. Kőszárhegyi Falunapi Futball Minitornát. A focitorna fölött Potyondi Dániel, a Kőszárhegy FC elnöke és egyben vezetőedzője bábáskodik.

– A falunapi program kiegészítéseként már hatodik alkalommal sorakoznak fel gépeikkel a településen a veterán járműtalálkozó résztvevői. Délelőtt ügyességi viadallal és szépségversennyel készülnek, az „össznépi” veterán felvonulás pedig 14 órakor indul a faluban – tette hozzá Irsa-Borján Dóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában