A szórakozásé volt a főszerep

2 órája

Így telt a pazar hangulatú falunap Sárosdon! (videó, galéria!)

A település követve hagyományait falunapot szervezett. Finomabbnál finomabb fogások, számtalan fellépő és izgalmas programok gondoskodtak a felhőtlen szórakozásról. Az időjárás is kegyeibe fogadta a derék sárosdiakat, elűzte az esőfelhőket, meghozta a jókedvet. Vasárnap pedig a látványos Imre István díjugrató versenyt szervezték.

Kecskés Zoltán

Rotyogtak a bográcsok a Sárosdi falunapon, bendő nem maradt üresen.

Fotó: Fehér Gábor

Izgalmat, jó hangulatot, finom falatokat ígért a Sárosd Napok a művelődési ház udvarán. Ahogy arra számítani lehetett, bendő nem maradt üresen. A helyi önkormányzat által megálmodott rendezvényen nagyszerű hangulat uralkodott és már szombaton kora reggeltől nagy volt a sürgés-forgás az immáron 13. alkalommal megrendezendő Bartha Józsefné Éva emlékének adózó főzőverseny alkalmával. A csapatok (25!) ugyanis nem csak az ízekben, de a főzőhelyek kialakításában is versengtek egymással az értékes nyereményekért, amelyeket a Bartha fivérek ajánlottak fel.

Sárosd_Falunap_Főzőverseny
A tökéletes kikapcsolódás mellett egyszersmind a baráti társaságok találkozásának helyszíne is volt a falunap.
Fotó: Fehér Gábor

A főzés igazi kihívás volt a csapatoknak, hiszen az eseményen a véletlen döntötte el, hogy melyik társaság milyen húsfajtából (őz, szarvas, marha) készíthet ízletes finomságokat. A zsűri döntése alapján a legfinomabb étel a „Nekünk mindegy" csapatáé lett, akik egy lángos tésztában sült sajtszószos szarvasételt prezentáltak, jutalmul pedig egy Bosh mosogatógépet nyerhettek volna, ám tárgynyereményüket felajánlották a többi csapat valamelyikének, akik között sorshúzás döntött. 

A második helyen a „Főnökök" végeztek, akik őzből vadast készítettek, míg a bronz pozíciót a „Jóbarátok" érdemelték ki marhahús ételükkel.  Mindemellett a legszebb főzőhely díját is kiosztották: az „Őrült horgászok" látványos kuckót teremtettek, medencét állítottak halacskákkal, valamint egy régi konyhai faliszőnyeggel is díszítették a főzőhelyüket.

Sárosd_Falunap_Kézműves_Egyesület
A Sárosdi Kézműves Egyesület néptánccsoportjai is színpadra léptek. 
Fotó: Az egyesület

Az eredményhirdetés követően aztán a fellépőké volt a főszerep. A  játszópark, játszóház, ugrálóvár és az arcfestés mellett színpadra lépett a Kislángi Sweet Dreams Tánc-Sport Egyesület táncosai, a Sárosdi Kézműves Egyesület néptánccsoportjai, a Sárosdi Szépkorúak Egyesülete senior örömtánccal, hogy aztán High Five zenakar, Opitz Barbi, Hevesi Tamás és a Dupla Kávé szórakoztassa a falu apraját-nagyját. Este 21 órától aztán retro party kezdődött hajnalig.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában