Fellélegezhetünk

2 órája

Folytatódik a szúnyoggyérítés Fejérben!

A héten országosan negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés – tájékoztatott a Katasztrófavédelem. Így Fejér vármegyében is újabb szúnyogirtásra számíthatunk.

Gombor Lili

Fotó: BMH/Archív

A héten a Duna menti településeken és a Velencei-tónál is folytatódik a szúnyoggyérítés. Az eddigi eredmények biztatóak, ugyanis mostanra sikerült csökkenteni a szúnyogártalom mértékét, ami a folyók áradását követően a Dunántúlon volt a legjelentősebb – számolt be a Katasztrófavédelem. A szakemberek folyamatosan dolgoznak azon, hogy minél kevesebb legyen a szúnyog. Az árterületeken biológiai lárvagyérítést, míg a lakott településrészeken a kifejlett szúnyogok elleni kémiai kezeléseket alkalmaznak. A gyérítést végző járművekkel a napnyugta utáni, az esti és éjszakai órákban lehet találkozni. A szúnyoggyérítéshez használt készítmény az alacsony dózisnak köszönhetően emberekre, háziállatokra nem jelent veszélyt.

Az elmúlt években hazánkban is megtelepedett inváziós szúnyogfajok kifejezetten emberközeli életmódot folytatnak – hívja fel a figyelmet a Katasztrófavédelem, s javasolják a lakosságnak, hogy a házak körül olyan körülményeket tartsanak fent, amelyek nem teszik lehetővé a szúnyoglárvák fejlődését. Mindennek érdekében a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényeket érdemes lefedni, az állatok ivóvizét rendszeresen kell cserélni, a csatornákat, árkokat tisztán kell tartani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában