Sikeres volt az alkalom

2024.07.10. 19:30

Holdfényben zajlott a Bagolytúra Kálozon a hétvégén

Az ötletet 2012-ben egy helyi civil önkéntes vitte a településre. A Bagolytúra, az akkor kidolgozott szabályok, és a lebonyolítás semmit sem változott, és évről évre több száz embert mozgat meg a rendezvény.

Bokányi Zsolt

A Bagolytúra résztvevői gyülekeznek

Fotó: Kálozi Művelődési Ház

Idén 18 csapat vett részt az éjszakai megmérettetésen a Bagolytúrán, ami bár kevesebb mint az eddigi 24-25 csapat, ám mégis a létszám közel hasonló – 250-300 ember részvételével valósult meg. A szombat esti regisztrációt követően egy tál meleg ételt is kaptak az indulók, ami már a kezdetek kezdete óta babgulyás. A kisorsolt indulási időknek megfelelően, egy útvonalon, de két irányba, 10 percenként indultak a csapatok. 

A tíz állomás érintésével, 9 km-es gyalogtúrát tettek meg éjjel a résztvevők. Az állomásokon vicces, szórakoztató, és néha gondolkodtató feladatok egyaránt voltak. A csapatok helyezési sorrendjét a gyűjtött pontszámok határozták meg. Végül azonban egyenlőség alakult ki a pontok tekintetében, így az első helyezést végül egy utolsó plusz összecsapás, egy ügyességi játék döntötte el, ennek eredményeként pedig a „Megnyerők” csapata birtokolhatja egy évig a vándorkupát. A rendezvény érdekessége, hogy rengeteg önkéntes közreműködése szükséges, és szerencsére minden éven örömmel segítenek az emberek, mert tudják, hogy ez egy olyan rendezvény, amelyben mindenki jól érzi magát, akár szervező, akár résztvevő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában