Következő szezonban indulhat el a vonat

8 órája

Kisvasút Dinnyésen: a látványtérképen már szerepel

Kisvasút épül Dinnyésen – a látványtérképen már szerepel, a valóságban azonban még épül. A mostani tervek szerint a következő szezon kezdetén indul el.

S. Töttő Rita

Fotó: Dinnyési várpark

Kisvasút épül a Dinnyési Várparkban. A munkálatok, melyeknek kezdetéről beszámoltunk javában tartanak, de az biztos, hogy idén már nem indul el a kis járgány – árulta el a feol.hu-nak Alekszi Zoltán, a kisvasutat építő Várpark vezetője. A munkálatokat – melyeket a házigazda egyedül végez –, jelentősen lassítja mostanában a megterhelően meleg időjárás, ezért csak a hajnali órákban épül a sínpálya és a hozzá tartozó állomás.

Kisvasút Dinnyésen: a látványtérképen már szerepel
A mostani tervek szerint a kisvasút a következő szezon kezdetén indul el
Fotó: Dinnyési várpark

A kisvonat 25-30 személy szállítására lesz alkalmas, s biztonságos sebességgel, 600 méteren zakatol majd – sorolta az építő, aki jelenleg éppen az állomás épületét állítja össze.

– Ez egy lábakon álló faépület lesz, amely a Szentek falával párhuzamosan épül meg – árulta el Alekszi Zoltán, akinek már a kisvonat is a rendelkezésére áll, ám azt csak akkor szállíttatja a helyszínre, amikor elkészült a pálya. Amely egyébként az új látványtérképen már szerepel. Az ígéret szerint idén ugyan elkészülnek a kisvasúttal, de csak a következő szezonban indítják útjára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában