Pályázat

2 órája

Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíj: támogatás a legjobbaknak

A Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Tempus Közalapítvány pályázatot hirdet. A Pannónia Tehetségprogram a világ legrangosabb külföldi felsőoktatási intézményeiben tanulni szándékozó magyar diákok számára kínál ösztöndíjat.

Feol.hu

Forrás: Illusztráció: Pexels.com

A Pannónia Tehetségprogram Ösztöndíjban azok a hallgatók részesülhetnek, akik a pályázat benyújtásakor a Times Higher Education, a Quacquarelli Symonds, vagy az Academic Ranking of World Universities nemzetközi felsőoktatási rangsorokban első 100 helyen szereplő külföldi felsőoktatási intézmények valamelyikében tanulnának. 

A pályázat benyújtásának alapvető feltétele, hogy a 17-24 éves korú pályázó hazai, vagy szomszédos ország középiskolájában tanuljon, vagy Magyarország államilag elismert felsőoktatási intézményének, illetve a szomszédos országok magyar nyelvű képzést folytató felsőoktatási intézményének hallgatója legyen. A támogatás a 2024-2025-ös tanévre vehető igénybe. Az Ösztöndíjprogram célja a legkiemelkedőbb tehetségek kimagasló anyagi és szakmai támogatása, különösen az úgynevezett STEM+ (természettudomány, műszaki, informatikai, agrár-, orvos- és egészségtudomány) területeken. Minden fontos részletet és pályázati dokumentumot megtalálnak itt!

A pályázat benyújtásának határideje: július 21. éjfél. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában