Balinkán folytatódik a Herbarius gyógynövénytúra

A Herbarius-túra résztvevői vasárnap Balinkára látogathatnak el, és gyűjthetik be értékes zsákmányukat. Augusztus 25-én, vasárnap a magas vitamintartalommal rendelkező somot kutathatják fel Lencsés Rita túravezetővel.

Gombor Lili

Folytatódik a Szent István Király Múzeum gyógynövénytúrája: augusztus 25-én, vasárnap 9.30 órától a Herbarius-csapatot Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezeti, akivel Balinkán somot lehet majd gyűjteni. A som, magas vitamintartalma miatt népszerű növény, amelyből lekvárt és szörpöt is lehet készíteni. Természetesen a gyűjtés nem korlátozódik egyetlen növényre, többek között bodzabogyó is kerülhet a kosárba, amely gazdag vitamin- és ásványi anyag tartalmáról ismert. Immunerősítő lekvár, szörp készülhet belőle. 

A túrára autóval vagy busszal lehet érkezni, a székesfehérvári buszpályaudvar 15-ös kocsiállásáról 8.40-kor indul buszjárat. A találkozó 9.30 órakor lesz a bodajki ifjúsági tábor buszmegállónál. A kirándulásra érdemes hozni kosarat, vászontáskát, papírzacskót, vágószerszámot, a termésekhez kis vödröt és a kóstoláshoz poharat. A túra körülbelül 13.00 óráig tart – tájékoztatott az ÖKK.

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, e-mailben, vagy telefonon az alábbi címeken, számokon: [email protected], 70/338-6173 - [email protected], 30/296-6480.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában