Köszöntés

2 órája

Zámolyi napok: ötven éve együtt - őket ünnepelték (galéria)

Fél évszázadot töltöttek már együtt a házasság kötelékében azok a zámolyi párok, akiket a Zámolyi Napok keretében köszöntöttek és ünnepeltek csütörtökön.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei évben négy olyan pár jubileumát ünnepelhették Zámolyon, akik ötven évvel ezelőtt kötöttek házasságot. A szerdán kezdődött Zámolyi Napok augusztus 8-i, csütörtöki napja tehát felemelő programmal folytatódott: Szabó Sándor és Lóderer Margit 1974. február 16-án, Tóth Mihály és Horváth Julianna 1974. március 30-án, Bakonyi István és Hart Julianna 1974. május 18-án, Pethő Lajos és Kónya Rozália pedig 1974. december 7-én kötötték össze - láthatóan valóban egy életre - a sorsukat. A Csoóri Sándor Művelődési Házban várták őket az egybegyűltek. 
Babóth Dóra, Zámoly önkormányzatának művelődésszervezője a feol.hu-nak elmondta: hagyományosan az Őszidő Nyugdíjas Klub szervezi az ünnepséget, kiknek  tagjai sorfalat állva köszöntötték a bevonuló párokat, akiket vőfély és nyoszolyó vezetett be a terembe. Tanárki Panna és Tanárki Franciska szép verse után a a nyugdíjas klub tagjai énekkel, Bakk Sándorné elnök pedig szép szavakkal köszöntötte a házaspárokat. Guber-Polyák Enikő és Borostyán Ibolya szintén versekkel készültek az ünneplőknek, akik Némethné Kalmár Erzsébet nyugdíjas anyakönyvvezető előtt tettek ismét fogadalmat házastársuknak. Pezsgős köszöntéssel, Sallai Mihály polgármester jókívánságaival és természetesen vendéglátással koronázták meg ezt a nem mindennapi eseményt Zámolyon. 

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el:

A Zámolyi Napok programsorozatának hivatalos megnyitójára augusztus 9-én, pénteken 17 órakor kerül sor az árpád-kori romtemplomnál. Majd pedig kezdetét veszi a Harmadik Zámolyi Közösségi Magtár Piknik, ahol üvegfestő és bútorfestő workshopram látványfestésre, kiállításmegnyitóra, koncertre, fényfestésre és tűzzsonglőr show-ra várják a zámolyiakat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában