Egy nap alatt hatalmasra nőtt

2 órája

Kígyó a kálozi faluház mellett, és egyre csak növekszik

A káloziak megmutatták, egyszerű dolgok is erősíthetik az összetartozást, még ha sokan talán félnek is a kígyóktól.

Bokányi Zsolt

Egyre és egyre csak növekszik a kálozi kőkígyó!

Fotó: A faluháztól

Alig egy nap alatt hatalmasra nőtt a kálozi kígyó, amit a faluház mellett fedeztek fel a település lakói. De ahogy szokták mondani, pánikra semmi ok, a káloziak kőkígyóját a közösségépítés, az összetartozás illetve a szeretet növeli egyre és egyre nagyobbra. Karácsony András közművelődési szakember a faluház vezetője elmondta – Rengetegen hoztak követ, hogy felcseperedjen a kőkígyónk! Nádi Anita ötletéből indult a dolog, aki lelkes és aktív segítője a Kálozi Faluháznak. Az ő javaslatára készítettem a kerítésre azt a pultot, melyen szeretnénk, hogy minél nagyobb legyen a kőkígyónk, akinek a neve Paskal. Az első 24 óra nagyon meglepett minket, várakozáson felüli gyorsasággal nőtt a kígyó, rengetegen tettek hozzá egy egy kövecskét, számunkra is meglepetés volt az ötlet sikere. - Természetesen a felhívás még most is él: 

Sziasztok kicsik és nagyok!

A festett kövek egy újabb formájával jelentkezünk. Megszületett Paskal, a kálozi kőkígyó, és letelepedett a Faluház Káloz kerítésén. Mielőbb szeretné kinőni a neki szánt helyet, ezért fess egy mókás követ, és tedd ki te is, hogy egyre hosszabb legyen. A kígyó megálmodója Anita Nádi, akinek a Festett kövek keresését is köszönhetjük.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában