Családi Hét

2024.09.03. 14:30

Böjte atya baracskai szentmiséjét a családoknak ajánlotta fel

Böjte Csaba látogatta meg hétfőn a baracskaiakat. A katolikus hívők a Családi Hét keretében találkozhattak az atyával a településen.

S. Töttő Rita

Forrás: Baracskai Keresztény Családok Köre

Récsei Norbert katolikus plébános indíttatására az első Családi Napot 2018-ban szervezte a Baracskai Keresztény Családok Köre. A plébános így fogalmazta meg a feol.hu kérdésére az esemény lényegét:

- A program szervezésével a célunk elsősorban a keresztény lelkiség bemutatása volt, amelyben megmutatkozik a hívő ember derűje, békéje, nyitottsága, de természetesen törekedtünk arra is, hogy a keresőknek is válaszokat tudjunk adni kérdéseikre, illetve alternatívát tudjunk felkínálni a világi szemlélettel szemben. Mivel korábban megfogalmazódott az az igény, hogy többnaposra bővítsük ki rendezvényünket, ezért 2024-ben Családi Hetet szerveztünk.

Fotó: Baracskai Keresztény Családok Köre

A Családi Hét keretén belül szeptember 2-án, hétfőn Böjte Csaba ferences szerzetest látta vendégül a Baracskai Keresztény Családok Köre. Az atya, aki a családokért ajánlotta fel a szentmisét, a nagy részvételre való tekintettel a szentmisét a plébánia kertjében mutatta be.

Tóth Hajnalka, a Baracskai Keresztény Családok Köre vezetője kiemelte: Csaba testvér szentbeszédében hitelesen beszélt a keresztény lelkiségről és a hitben való kitartás fontosságáról, amely az élet minden területén is fontos. Az őszinte, derűs előadásmódjával még a kisebbeknek is érthetővé tette gondolatait.

Fotó: Baracskai Keresztény Családok Köre

Csaba testvér, a szentmisét követően a színpadra hívta a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthonban élő gyermekeket és vezetőjét, akik hálatelt szívvel mondtak köszönetet az atya gondoskodásáért. Az Otthon vezetője - aki szintén Csaba testvér egyik házában nevelkedett 13 éves korától kezdve -, jelenleg kis családjával együtt az Otthon neveltjeivel együtt alkotnak szeretetteljes nagycsaládot.

Fotó: Baracskai Keresztény Családok Köre

- Úgy véljük, hogy Böjte atya mindannyiunk számára követhető életpéldát mutatott fel, amelynek a lényege, hogyha kitartóak vagyunk az életben, akkor Jézus Krisztus kegyelméből lehetőségünk nyílik a szeretetteljes kiteljesedett életre – fogalmazott a Kör vezetője. A Családi Hét a Családi Nappal  zárul szeptember 7-én, szombaton, melyen tartalmas előadásokkal és különleges zenei élményekkel várják a résztvevőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában