Már az utolsóra készülnek

6 órája

Búcsú: Még egyszer leül a nagyváros képviselő-testülete

Mivel október elsején átveszik az irányítást a hónapok óta megválasztott új képviselők és polgármesterek, így megkezdődtek szeptemberben, az utolsó képviselő-testületi ülések. Nincs ez máshogy a 15 ezres Móron sem, igaz, ők ebben a hónapban többször is tanácskoznak.

Palocsai Jenő

Fenyves Péter

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A múlt hét közepén néhány sürgősségi ügyet tárgyalt Mór város képviselő-testülete. A gyűlés kapcsán Fenyves Pétert kérdeztük.

– Az önkormányzatoknak bizonyos időszakokra meg kell hirdetni közvetlen a beszerzést és mi az MVM-mel kötöttünk szerződést gáz és a villany közbeszerzésére, egy évre. Elég kedvező a piaci tendencia, úgyhogy jelenleg kicsivel több, mint 18 forintra jön ki egy kilowattóra.–mondta a polgármester, aki a Zimmermann iskoláról is beszélt.

– A móri Zimmermann Ágoston Általános Iskola tornatermének felújítása kapcsán is döntést kellett hozni. Egy országos pályázat mozdítja majd elő az intézmény fejlődését, és ezt nekünk is támogatni kell. A felújításhoz szükséges volt az engedélyünk, hiszen a mi tulajdonunkban van az épület–mondta Fenyves Péter, aki felhívta a figyelmet, hogy ebben a ciklusban Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testülete szeptember 27-én, szerdán, 13.00 órakor tartja utolsó soros ülését.

Az eseményen szó esik majd többek között néhány utca forgalmi rendjének módosításáról, köztük van a Klapka Gy. utca-Dobó I. utca-Szondi Gy. utca-Esze Tamás utca találkozása, valamint a Kert utca. Beszélnek Mór város településtervének módosításáról, a sokakat érintő Bursa Hungarica ösztöndíj pályázatról és Móri Kistérségi ügyekről is.

A városháza emeleti nagytermében tartott tanácskozáson olyan javaslatokról, előterjesztésekről is szavaznak majd a városvezetők, mint a közterületek tisztán tartását és az elhagyott hulladék felszámolásához szükséges helyi intézkedések, illetve néhány zártkerti ingatlan belterületbe vonása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában