Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny

2 órája

Paraidi Bence, OKTV történelem második helyezettet látta vendégül Cser-Palkovics András

Paraidi Bence volt telekis diák a legutóbbi Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen – OKTV- történelemből országos 2. helyezést ért el. Őt és felkészítő tanárát, Kovács Attilát látta vendégül Cser-Palkovics András polgármester péntek délután a Városházán.

Déri Brenda

Paraidi Bencét és felkészítő tanárát, Kovács Attilát látta vendégül Cser-Palkovics András polgármester péntek délután a Városházán.

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny, röviden OKTV egy többfordulós verseny, melyen évről évre hazánk középiskolás tanulói mérhetik össze tudásukat különböző tantárgyakból. A legutóbbi OKTV-n Paraidi Bence a döntő fordulóban második helyezést ért el. Ennek apropóján látta vendégül őt és felkészítő tanárát, Kovács Attilát a Városházán Cser-Palkovics András polgármester, aki mindenekelőtt gratulációját fejezte ki mindkettejüknek, majd ˇ"kifaggatta" Bencét a verseny részleteiről, valamint a felkészülésről.

Ahogy az kiderült a múlt tanévben tartott OKTV három fordulóból állt, mely során először tesztkérdéseket, esszéfeladatokat kellett megoldani, majd egy pályamunkát kellett elkészíteni, végül pedig megvédeni azt és szóbeli vizsgát tenni egy húzott tételből, ami Bence esetében elmondása szerint igen szerencsésen alakult. A húzott tétel az 1939-1941 közötti szovjet-német kapcsolatokra vonatkozott.

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A végső rangsor, azaz, hogy ki hányadik helyen végezett a második és harmadik fordulóban szerzett pontok alapján állt fel, így épphogy lemaradva, de a második helyen végzett történelemből Paraidi Bence, aki sokszor szabadidejét beáldozva készült a versenyre. 

Cser-Palkovics András a város közössége nevében egy jelképes ajándékkal is készült a kiemelkedő eredményt elért diáknak, valamint azt is elárulta, hogy a közeljövőben még több lehetőséget szeretnének biztosítani a tehetséges fiataloknak, elősegítve azt, hogy minél több fehérvári tanuló összemérje tudását a város ’falain’ túl és öregbítsék Fehérvár hírnevét.



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában