Fejér megye legjobbjai

2017.11.13. 07:00

A legprímább hármas

Kiosztották a Fejér megyei Príma-díjakat. Madácsy László, Lovranits József, Závodszky Noémi a fődíjasok, Ocskay Gábor kapta a közönségdíjat.

Majer Tamás

Závodszky Noémi Fotók: Pesti

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Fejér Megyei szervezete felel a Fejér megyei Príma-díjért. Vegyük sorrendben a díjazottakat!Madácsy László belgyógyász, gasztroenterológus, Lovranits József, a Lánczos Kornél Gimnázium igazgatója és Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház színművésze lettek Príma-díjasok. A színésznő nem tudott jelen lenni a díjátadó nagyobb részén, hiszen éppen előadása volt, a színházban játszott egy Feydeau-bohózatban.

Závodszky Noémi
Fotók: Pesti

Az első felvonást követő szünetben futott át a díjátadónak helyet adó belvárosi szállodába, majd rohant vissza, hogy magára öltse újra Madame Pontagnac szerepét. A közönségdíjat Ocskay Gábor, a székesfehérvári hoki letéteményese kapta. Vakler Lajos, a Fehérvár Médiacentrum újságírója, Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője és Lantay Attila, Székesfehérvár főépítésze különdíjat kapott.

Ocskay Gábor, Vakler Lajos, Drahos Béla, Lantay Attila, Lovranits József és Madácsy László a díjátadón Fotók: Pesti

A hét jelöltet már a díjazottak nevét rejtő borítékok felnyitása előtt színpadra invitálták a gála szervezői. Madácsy László, az Endo-Kapszula Magánorvosi Centrum belgyógyásza úgy fogalmazott, már a jelölést is nagy elismerésként élte meg. Úgy érzi, befogadta őt Székesfehérvár, ugyanúgy tekint e városra, ahogyan szülővárosára. Lovranits József, a Lánczos gimi igazgatója úgy látja, hogy nekik – a jelölteknek – sikerült megmásítani a mondást, miszerint senki nem lehet próféta a saját hazájában, Ocskay Gábor, kinek neve összeforrt a hazai jégkorongéval, felidézte, hogy éppen 40 éve, hogy felépült a fehérvári jégpálya. Vallja és látjuk, a városban addig nem létező sportág magjait olyan sikeresen szórták szét, hogy ma már virágzik.

Az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Pulutyka csoportja többször is színpadra lépett a Fejér Megyei Príma-díjak átadóján Fotó: Pesti T.

Vakler Lajos újságíró a bizalom jeleként értékelte a Príma-jelölést. Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikusok művészeti vezetője arról beszélt, hogy számára nemcsak hangversenyek, de minden alkalom, próba, amikor vezényel a zenészeknek, megmérettetés. Lantay Attila, a megyeszékhely főépítésze örül annak, hogy a tudomány és művészet mezsgyéjén szilárdan álló építészet is jelen van a Príma-kategóriák között. A díjátadó gálán a Pulutyka néptánccsoport és Drahos Béla zenekarának egy rézfúvós quintettje is fellépett. Közben fokozódott az izgalom. Azonban Závodszky Noémi még nem érkezett meg. Ilyen a színész élete, míg más szórakozik, ő dolgozik: előadása volt. – Úgy érzem, hogy az életem egy misszió. Nemcsak a hivatásomra gondolok, hanem hogy mint ember hatással legyek mások életére, hogy így segítsem őket – mondta, miután átvette a díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában