Átalakító művészet

2018.03.05. 15:30

Különleges kiállítás újrahasznosított papírból

Az újrahasznosítás korunk aktuális kérdése, amely egyre szélesebb körben terjed, így nem csoda, hogy ma már a kézművestermékek esetében is hódít.

Borsányi Bea

Sigmond Judit Fotó:Pesti Tamás

A Vértes Múzeum Baráti Köre Egyesület újabb izgalmas kiállítással lepte meg a csákvári közönséget. Sigmond Judit Átalakító művészet című gyűjteményét Gulyás Antalné szövő, népi iparművész nyitotta meg a Csákvári Emlékházban szombat délután. Az amatőr művész négy éve foglalkozik a papírfonás technikájával – amelynek alapanyaga a reklámújság –, iparművészeti zsűrizett munkáit Székesfehérváron többször, Csákváron pedig második alkalommal csodálhatta meg a közönség.

Sigmond Judit Fotó: Pesti Tamás

A gyönyörű karácsonyfadíszek, betlehem, gyertyatartók, lámpaburák, táskák, gyümölcsös-, és kínálótálak mind papírból készültek. Mellettük a szőnyegek gyapjú-, rongy- és pólószélből, más szóval szabászati hulladékból készültek. A két technikával készült tárgyakról szinte lehetetlen megmondani, miből vannak. Sigmond Judit szerint általában meghökkennek az emberek, amikor megtudják, hogy például egy tetszetős táska alapanyaga papír és nem vessző, ám egyre többen nyitottak a modern kor teremtette technikákra és az újrahasznosított kézművestermékekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában