A legkedveltebb gyermekdalokat adták elő

2018.09.13. 07:05

Szajkózás, ukulelézés a Kaláka együttessel

A hamarosan 40 éves Kaláka együttes remek koncertet adott a Városház téren a múlt hét végén.

Bokros Judit

Radványi Balázs, Becze Gábor és Gryllus Dániel Fotó: Raffay Zsófi

Az 1969-ben alakult Kaláka együttes – Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Radványi Balázs – neve a mai napig egyet jelent a minőségi zenével. A Katolikus Társadalmi Napok keretében hárman adták elő a legkedveltebb gyermekdalaikat egy órában. A szépszámú közönség a nagyszínpad előtt együtt fújhatta velük a már elhunyt, illetve a kortárs magyar költők megzenésített verseit, például a „Nálatok laknak-e állatok?”, a „Szajkó” vagy az „Ukulele” dallamát. Mások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Csukás István költeményei elevenedtek meg így.

Radványi Balázs, Becze Gábor és Gryllus Dániel Fotó: Raffay Zsófi

A zenekar tagjai többször mutattak valami különleges, az adott számhoz illő hangszert is, így például, a „Teknősbéka” előadásához egy Fülöp-szigeteki, teknőcpáncél hátú pengetős hangszer is kellett. Előkerült aztán a pánsíp, de a már említett Ukulele dal közepette az azonos nevű, Hawaiiról származó, jellegzetes, kicsi, gitárszerű hangszer is. Gryllus Dániel végig humorosan kommentálta a műsort, s felmutatta az elmúlt években megjelent, szépen tervezett kiadványaikat.

A nézőtéren gyerekek és felnőttek egyaránt jól mulattak, aki pedig akart, akár dedikált lemezzel térhetett haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában