Koronavírus Fejérben

2020.05.07. 08:00

Könyvkölcsönzés házhoz szállítással Polgárdiban

Az olvasás kiterjeszti a szókincset, növeli a verbális intelligenciát, felpörgeti a memóriát, segít koncentrálni, javítja a tanulási kapacitást, fejleszti az empátiát, csökkenti a stresszt és – nem utolsósorban – szórakoztat.

V. Varga József

Krisztián Nóra igazgató a könyvcsomagokkal Fotó: Kleer Ivett

Így véli Krisztián Nóra, a városi könyvtár igazgatója és Kleer Ivett könyvtáros is. Éppen ezért határozták el, hogy útjára indítják Polgárdiban a mobil könyvtár szolgáltatást. Jelmondatuk szerint: Könyvkölcsönzés házhoz szállítással! Mivel a városi könyvtár március óta zárva tart, a fenntartó önkormányzat és az intézményvezető úgy határozott, szeretnének segíteni azoknak a könyvtárlátogatóknak, akik a járványveszély miatt most nem tudnak könyvet kölcsönözni a megszokott formában.

Krisztián Nóra igazgató a könyvcsomagokkal Fotó: Kleer Ivett

A mobil könyvtár április 21-én indult, az olvasók két lehetőség közül választhatnak: elküldik a kölcsönözni kívánt könyvek szerzőjének nevét és a könyvek címét, vagy kérhetik a zsákbamacska csomagot. A kezdeményezés sikeres, a könyveket keddenként és csütörtökönként juttatják el az otthonokba. További információk telefonon vagy a közösségi oldalon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában