világrekordot is megdöntene a szervező

2020.09.21. 07:10

Apró kockák tömege: puzzlekiállítás és -verseny Fehérváron

A nemesvámosi Czimmermann Balázs gondolt egy nagyot és két éve úgy döntött, puzzlekiállítást és -versenyt szervez Magyarországon. Januárban Veszprémben tartották az elsőt, aztán májusra, Fehérvárra tervezték a másodikat, ám erre az elmúlt hétvégéig kellett várni.

Borsányi Bea

A mezőny legfiatalabbja, Simon Édua édesanyjával, Grózinger Zsuzsannával látogatott ki a rendezvényre

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szombaton egész nap rakhatták az apró kockákat a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központban azok, akik a páros versenyre jelentkeztek és vállalták, hogy kirakják a meglehetősen bonyolult, 1000 darabos, dzsungelt és tigriseket ábrázoló képet. A legjobbak 1 óra 49 perc alatt készültek el. Vasárnap délelőtt az egyéni jelentkezők, délután pedig a gyerekek vághattak neki a képkirakásnak és míg előbbieknek 500 darab képkocka helyét kellett 3,5 óra alatt megtalálniuk, addig a gyerekeknek a Szilaj, a szabadon szárnyaló című animációs filmből készült, 300 darabra vágott képet kellett összerakniuk 2 óra alatt.

A mezőny legfiatalabbja, Simon Édua édesanyjával, Grózinger Zsuzsannával látogatott ki a rendezvényre
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mind a két nap kiállítás is volt: Czimmermann Balázs elmúlt 10 évben készült, különleges, az USA-ból és Kanadából rendelt 3D-s puzzle-ökből készült alkotásait lehetett megtekinteni, amelyek között a híres épületektől kezdve a futballstadionokon keresztül az állatokig és autókig bezárólag a legkülönfélébb méretű és témájú alkotások szerepeltek.

A versenyre szép számmal érkeztek a hazai „puzzle-fun”-ok, akiknek nálunk nem sok lehetőségük van otthonaikon kívül is hódolni ennek a hobbinak. Ezt az űrt szeretné Czimmermann Balázs betölteni, aki azt is elárulta, ha sikerül összehozni egy jó csapatot és találni egy megfelelő nagyságú helyet, szeretné megdönteni a világrekordot. Ehhez egy 40 ezer darabos képet kevesebb mint 22 óra alatt kell kirakniuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában